Izraditi pravilnik ili blokada granica

Predsjednik Udruženja prevoznika Republike Srpske Nikola Grbić upozorio je danas da će, ukoliko do 15. aprila ne bude izrađen pravilnik za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica, prevoznici blokirati granične prelaze i carinske terminale.

Srbija 19.03.2015 | 14:00
Izraditi pravilnik ili blokada granica

Grbić je podsjetio da je ranije sa Ministarstvom transporta i komunikacija BiH dogovoreno da do 15. aprila bude riješen ovaj problem, istakavši da do sada ništa nije urađeno.

"To je krajnji rok, a već 16. aprila smo spremni da sve blokiramo do ispunjenja naših zahtjeva. Mora biti uspostavljen komunikacioni sistem Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i Ministarstva transporta i komunikacija BiH da bi u Banjaluci bilo omogućeno preuzimanje licenci za prevoznike", rekao je Grbić.

On je naglasio da je sada na Ministarstvu transporta i komunikacija BiH da li će prevladati zdrav razum ili lični interesi.

"Ovo ministarstvo je naš jedini problem, jer nas je do sada nebrojeno puta obmanulo. Sve se odugovlači da bi zbog ličnog interesa bio produžen rad dvije škole u Širokom Brijegu u kojima se izdaju diplome vozača i menadžera", dodao je Grbić.

On je napomenuo da se ove diplome ne traže nigdje, nego da se na taj način pljačkaju prevoznici, za šta je, kako je rekao, osnovni krivac sekretar u Ministarstvu trasporta i komunikacija BiH Igor Pejić.

"On sarađuje sa školama u Širokom Brijegu i nije mu interes da bude izrađen pravilnik na dobrobit svih prevoznika", zaključio je Grbić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SS

19.03.2015 14:17

GOSPODINE GRBIĆU KASNIŠ TI JA SAM NA AUTO SIMU U BIJELJINI OSTAVIO GRDNE PARE ČAK DA POLOŽIM MORAO SAM I DA ČASTIM TEŠKO NAMA SA TAKVIM UDRUŽENJEM NE LAJE KERA ZBOG SELA NEGO ZBOG SEBE TEBI ĆE OPET DA DAJU NEKO MITO I TI ĆEŠ OPET DA UĆUTIŠ POZDRAV

ODGOVORITE