Газета: Мажића за финале ЛШ!

„Кад већ увозимо толико фудбалера и странаца у Италију што не доведемо ове српске арбитре да суде у Серији А. Са њима на терену било би много мање отровних полемика“, најчешћи је коментар италијанских љубитеља фудбала.

Фудбал 19.03.2015 | 19:40
Газета: Мажића за финале ЛШ!

Српски судија Милорад Мажић добио је велико признање једног од најутицајнијих спортских листова у Европи, италијанске Газете дело спорт, која га је „кандидовала“ за арбитра финала Лиге шампиона у Берлину. Оцењујући све актере меча Борусија - Јувентус, Газета је за Мажића уз похвале за одрађен посао истакла да је „најсветлији кандидата“ међу арбитрима за финале Лиге шампиона у Берлину.

Осим Газете и други италијански листови истичу да је наш арбитар одрадио одлично посао на Вестфален стадиону, без иједне грешке, укључујући и позицију Тевеза пре другог гола који је постигао Мората.

Најчешћи коментар италијанских љубитеља фудбала, осим хвалоспева на рачун Јувентуса, после утакмице са Борусијом Дортмунд би се могао сажети у следећу реченицу:
„Кад већ увозимо толико фудбалера и странаца у Италију што не доведемо ове српске арбитре да суде у Серији А. Са њима на терену било би много мање отровних полемика“.

Милорад Мажић и његови помоћници на терену још једном су побрали похвале и аплаузе за дељење правде на европској сцени. Итаљианска спортска штампа оценила је српског арбитра или са 6,5 или са 7 као што је то урадила Газета дело спорт, дајући врло ласкаве мотивације тако високог вреднованај учинка Мажићеве трупе.
„Арбитар високог нивоа, управља утакмицом са великом сигурношћу чак и у врло запаљивим моментима сусрета. Пустио је да се игра распламса, користио је врло мало картоне и поред свега тога држао је ситуацију под контролом. Најозбиљнији и најсветлији кандидат за финале Лиге шампиона у Берлину“, написала је у свом образложењу седмице Газета.

Коментари / 0

Оставите коментар