Gazeta: Mažića za finale LŠ!

„Kad već uvozimo toliko fudbalera i stranaca u Italiju što ne dovedemo ove srpske arbitre da sude u Seriji A. Sa njima na terenu bilo bi mnogo manje otrovnih polemika“, najčešći je komentar italijanskih ljubitelja fudbala.

Fudbal 19.03.2015 | 19:40
Gazeta: Mažića za finale LŠ!

Srpski sudija Milorad Mažić dobio je veliko priznanje jednog od najuticajnijih sportskih listova u Evropi, italijanske Gazete delo sport, koja ga je „kandidovala“ za arbitra finala Lige šampiona u Berlinu. Ocenjujući sve aktere meča Borusija - Juventus, Gazeta je za Mažića uz pohvale za odrađen posao istakla da je „najsvetliji kandidata“ među arbitrima za finale Lige šampiona u Berlinu.

Osim Gazete i drugi italijanski listovi ističu da je naš arbitar odradio odlično posao na Vestfalen stadionu, bez ijedne greške, uključujući i poziciju Teveza pre drugog gola koji je postigao Morata.

Najčešći komentar italijanskih ljubitelja fudbala, osim hvalospeva na račun Juventusa, posle utakmice sa Borusijom Dortmund bi se mogao sažeti u sledeću rečenicu:
„Kad već uvozimo toliko fudbalera i stranaca u Italiju što ne dovedemo ove srpske arbitre da sude u Seriji A. Sa njima na terenu bilo bi mnogo manje otrovnih polemika“.

Milorad Mažić i njegovi pomoćnici na terenu još jednom su pobrali pohvale i aplauze za deljenje pravde na evropskoj sceni. Italjianska sportska štampa ocenila je srpskog arbitra ili sa 6,5 ili sa 7 kao što je to uradila Gazeta delo sport, dajući vrlo laskave motivacije tako visokog vrednovanaj učinka Mažićeve trupe.
„Arbitar visokog nivoa, upravlja utakmicom sa velikom sigurnošću čak i u vrlo zapaljivim momentima susreta. Pustio je da se igra rasplamsa, koristio je vrlo malo kartone i pored svega toga držao je situaciju pod kontrolom. Najozbiljniji i najsvetliji kandidat za finale Lige šampiona u Berlinu“, napisala je u svom obrazloženju sedmice Gazeta.

Komentari / 0

Ostavite komentar