ЕЛ: Може ли Звездин сан да постане стварност?!

Чуда су могућа! У то су се ове сезоне уверили сви који су пратили Звездин дуел са Макабијем у полупразној Арени. Да ли је реално очекивати победу против Барселоне? Није! А да ли је нормално сањати? Наравно да јесте! Зашто сан не би постао јава...

Кошарка 19.03.2015 | 14:40
ЕЛ: Може ли Звездин сан да постане стварност?!

После пораза од Жалгириса у 6. колу ТОП 16 фазе Евролиге Црвена звезда била је готово отписана са списка потенцијалних путника у четвртфинале елитног такмичења. Уследила су и два изузетно тешка гостовања Панатинаикосу, односно мадридском Реалу, после којих су црвено-бели на свом рачуну имали само један тријумф и чак седам пораза, након чега се пламен еуфорије претворио у искру коју је тешко поново распалити. Али, играчи Дејана Радоњића учинили су управо то! Са два величанствена тријумфа над Макабијем и Галатасарајем, искра наде постала је права буктиња, коју би потенцијални тријумф над Барселоном у једном од дербија 11. кола подигао на још виши ниво - у праву вулканску ерупцију!

После две победе у низу апетити у редовима клуба са Малог Калемегдана поново су порасли! Можда и оверавање улазнице за журку осам најбољих тимова Старог континента и није реална опција за најмлађу дружину и јасно је да би тријумф над још једним великаном и гигантом европске кошарке био попут остварења дечачког сна? Али, зашто кошаркаши Црвене звезде не би свој сан претворили у најслађу реалност? Наравно, да би комплетна прича добила на значају, потребно је и да Реал одигра за црвено-беле и савлада Панатинаикос у Атини. У том случају Звезда би била на само победу мање од Зелених, а затим предстоје најважнија три меча - са Албом у Берлину, Жалгирисом у Каунасу и Панатинаикосом у Београду...

Несумњиво, Барселона је такмац којем се не прети и не би био смак света ако би црвено-бели доживели пораз. Али, баш као што је Дејан Радоњић и напоменуо на конференцији за штампу - Барса ће свој квалитет морати да докаже на терену!
"У првом мечу у Каталонији имали смо велики број грешака и падова концентрације што је недопустиво против Барселоне. То је екипа која је способна да у кратком временском интервалу направи разлику и реши меч. Надам се да ћемо успети да парирамо Барселони која је пре почетка меча стављена у позицију фаворита. Ипак, мораће да покажу то на терену, а ми ћемо пред нашим навијачима и ношени енергијом са трибина покушати да као најмлађа екипа направимо изненађење", рекао је Радоњић.

За играче Црвене звезде, од којих се већине тек ове сезоне први пут ухватила у коштац са утакмицама евролигашког квалитета, искуство стечено против бившег шампиона и једног од највећих клубова на континенту, биће од непроцењивог значаја.
"У госте нам долази веома квалитетан тим, чека нас јако тежак задатак. Барселона је искусна екипа са великим талентом у нападу, тако да ћемо морати да одговоримо пре свега одбраном и енергијом како бисмо покушали да их победимо. Везали смо две победе, отворила се нека нова прича – то је свима била жеља, али увек идемо меч по меч. Ако успемо да победимо Барсу и остале мечеве, наравно да ћемо бити срећни", истакао је Немања Дангубић, који из утакмице у утакмицу подиже ритам на виши ниво.

Да у свлачионици Барселоне победа већ није унапред уписана било је јасно из говора искусног шутера Боштјана Нахбара, па и тренера Ћавија Пасквала, али суперталентовани Марио Хезоња можда је и најбоље описао шта екипу чека у крцтајој Арени - Спектакл, као и увек у Србији!
"Мислим да ће бити фантастичан догађај, фантастична утакмица. Биће нам дупло теже него у Барселони – Звезда је добила две веома важне утакмице у низу и то им повећава шансе да се квалификују за четвртфинале. И нама је меч важан, као и сваки други, желимо да дођемо до првог места или бар да останемо на другом како би нам било лакше у наредној фази", прокоментарисао је Хезоња, који се потом осврнуо и на први сусрет две екипе, када је Барса славила резултатом 92:77.
"На крају првог меча је била превелика разлика – није то била права Звезда, то им је била можда једна од најгорих утакмица сезоне. Мислим да су одлична екипа".

Чуда су могућа! У то су се ове сезоне уверили сви који су пратили Звездин дуел са Макабијем у полупразној Арени. Да ли је реално очекивати победу против Барселоне? Није! А да ли је нормално сањати? Наравно да јесте! Зашто сан не би постао јава...

Коментари / 0

Оставите коментар