EL: Može li Zvezdin san da postane stvarnost?!

Čuda su moguća! U to su se ove sezone uverili svi koji su pratili Zvezdin duel sa Makabijem u polupraznoj Areni. Da li je realno očekivati pobedu protiv Barselone? Nije! A da li je normalno sanjati? Naravno da jeste! Zašto san ne bi postao java...

Košarka 19.03.2015 | 14:40
EL: Može li Zvezdin san da postane stvarnost?!

Posle poraza od Žalgirisa u 6. kolu TOP 16 faze Evrolige Crvena zvezda bila je gotovo otpisana sa spiska potencijalnih putnika u četvrtfinale elitnog takmičenja. Usledila su i dva izuzetno teška gostovanja Panatinaikosu, odnosno madridskom Realu, posle kojih su crveno-beli na svom računu imali samo jedan trijumf i čak sedam poraza, nakon čega se plamen euforije pretvorio u iskru koju je teško ponovo raspaliti. Ali, igrači Dejana Radonjića učinili su upravo to! Sa dva veličanstvena trijumfa nad Makabijem i Galatasarajem, iskra nade postala je prava buktinja, koju bi potencijalni trijumf nad Barselonom u jednom od derbija 11. kola podigao na još viši nivo - u pravu vulkansku erupciju!

Posle dve pobede u nizu apetiti u redovima kluba sa Malog Kalemegdana ponovo su porasli! Možda i overavanje ulaznice za žurku osam najboljih timova Starog kontinenta i nije realna opcija za najmlađu družinu i jasno je da bi trijumf nad još jednim velikanom i gigantom evropske košarke bio poput ostvarenja dečačkog sna? Ali, zašto košarkaši Crvene zvezde ne bi svoj san pretvorili u najslađu realnost? Naravno, da bi kompletna priča dobila na značaju, potrebno je i da Real odigra za crveno-bele i savlada Panatinaikos u Atini. U tom slučaju Zvezda bi bila na samo pobedu manje od Zelenih, a zatim predstoje najvažnija tri meča - sa Albom u Berlinu, Žalgirisom u Kaunasu i Panatinaikosom u Beogradu...

Nesumnjivo, Barselona je takmac kojem se ne preti i ne bi bio smak sveta ako bi crveno-beli doživeli poraz. Ali, baš kao što je Dejan Radonjić i napomenuo na konferenciji za štampu - Barsa će svoj kvalitet morati da dokaže na terenu!
"U prvom meču u Kataloniji imali smo veliki broj grešaka i padova koncentracije što je nedopustivo protiv Barselone. To je ekipa koja je sposobna da u kratkom vremenskom intervalu napravi razliku i reši meč. Nadam se da ćemo uspeti da pariramo Barseloni koja je pre početka meča stavljena u poziciju favorita. Ipak, moraće da pokažu to na terenu, a mi ćemo pred našim navijačima i nošeni energijom sa tribina pokušati da kao najmlađa ekipa napravimo iznenađenje", rekao je Radonjić.

Za igrače Crvene zvezde, od kojih se većine tek ove sezone prvi put uhvatila u koštac sa utakmicama evroligaškog kvaliteta, iskustvo stečeno protiv bivšeg šampiona i jednog od najvećih klubova na kontinentu, biće od neprocenjivog značaja.
"U goste nam dolazi veoma kvalitetan tim, čeka nas jako težak zadatak. Barselona je iskusna ekipa sa velikim talentom u napadu, tako da ćemo morati da odgovorimo pre svega odbranom i energijom kako bismo pokušali da ih pobedimo. Vezali smo dve pobede, otvorila se neka nova priča – to je svima bila želja, ali uvek idemo meč po meč. Ako uspemo da pobedimo Barsu i ostale mečeve, naravno da ćemo biti srećni", istakao je Nemanja Dangubić, koji iz utakmice u utakmicu podiže ritam na viši nivo.

Da u svlačionici Barselone pobeda već nije unapred upisana bilo je jasno iz govora iskusnog šutera Boštjana Nahbara, pa i trenera Ćavija Paskvala, ali supertalentovani Mario Hezonja možda je i najbolje opisao šta ekipu čeka u krctajoj Areni - Spektakl, kao i uvek u Srbiji!
"Mislim da će biti fantastičan događaj, fantastična utakmica. Biće nam duplo teže nego u Barseloni – Zvezda je dobila dve veoma važne utakmice u nizu i to im povećava šanse da se kvalifikuju za četvrtfinale. I nama je meč važan, kao i svaki drugi, želimo da dođemo do prvog mesta ili bar da ostanemo na drugom kako bi nam bilo lakše u narednoj fazi", prokomentarisao je Hezonja, koji se potom osvrnuo i na prvi susret dve ekipe, kada je Barsa slavila rezultatom 92:77.
"Na kraju prvog meča je bila prevelika razlika – nije to bila prava Zvezda, to im je bila možda jedna od najgorih utakmica sezone. Mislim da su odlična ekipa".

Čuda su moguća! U to su se ove sezone uverili svi koji su pratili Zvezdin duel sa Makabijem u polupraznoj Areni. Da li je realno očekivati pobedu protiv Barselone? Nije! A da li je normalno sanjati? Naravno da jeste! Zašto san ne bi postao java...

Komentari / 0

Ostavite komentar