Најљепша торинска бајка...

Сан који се преко ноћи претворио у нестварну стварност! "То што имам прилику да играм са Тевезом је остварење мог сна. Као дечак сам га гледао на телевизији, а сада сам постигао гол на оваквој утакмици", одушевљено је рекао Алваро Мората.

Фудбал 19.03.2015 | 19:00
Најљепша торинска бајка...

Већ када су из аутобуса крочили на ходнике Вестфалена све се тресло, играчи Јувентуса су знали да је дошао тренутак да се направи нешто велико. Немци су то место представили као пакао, стадион на којем ће се трести ноге Старој дами. Вероватно, све у циљу да се скине страх у сопственим редовима, јер га у противничком табору није било...

Можда и јесте, али само до трећег минута, када је чудесни Апаче нестварним пројектилом из места послао неодбрањив ударац у мрежу немоћног, али и неспремног Романа Вајденфелера. Карлос Тевез је у тренутку када је то било најпотребније одиграо најбољу утакмицу у дресу Јувентуса. Како се меч ближио крају он је био све бољи. Још једном је показао да његов таленат нема крајње лимите.
"Ово је била велика победа колектива. Увек побеђујемо као тим", скроман је био Тевез након меча.

У 31. години је трчао као да му је десет мање, изгледало је као да може да одигра две везане утакмице. Његов победнички менталитет улио је самопоуздање комплетној екипи Масима Алегрија, која је синоћ деловала као тим који је немогуће победити.
"То што имам прилику да играм са Тевезом је остварење мог сна. Као дечак сам га гледао на телевизији, а сада сам постигао гол на оваквој утакмици", одушевљено је говорио Алваро Мората после утакмице у којој је наставио своју голгетерску серију и постигао погодак који му је наместио управо Карлос Тевез.

Јувентусова игра је личила на најлепшу Моцартову симфонију. Популарног Моцарта, Андрее Пирла, још једном није било на терену, али је тактове у везном реду беспрекорно "бројио" Клаудио Маркизио, који се још једно представио као тихи вођа, који је у сваком тренутку знао где је његов играч и где ће завршити свака лопта, како она коју је поделио својим саиграчима, тако и она коју су небројан број пута својим нападачима покушали да предају везисти Борусије.

Ипак, вероватно главни шраф овакве победе Старе даме је лежао у беспрекорној тактици Масимилијана Алегрија. Искусни стратег је ривала прво изненадио са више него офанзивном формацијом 4-3-1-2, да би се после повреде Погбе направио још један "шаховски потез", вероватно пресудни када је победа његовог тима у питању. На терену се нашао Барзаљи, Јувентус је заиграо са три централна бека, бокови су добили знатно већу ширину, а и онако одсечен напад Милионера је постао потпуно неупотребљив. Било је јасно да домаћин нема решење за задати ребус.
"Желели смо да прођемо даље, а две велике утакмице су нам омогућиле да учинимо то. Ово је успех који смо заслужили", рекао је Алегри.

Јувентусу су и пре ове утакмице многи предвиђали капитулацију, па се вероватно нико у Торину неће превише оптерећивати жребом за четвртфинале Лиге шампиона (петак, 12.00), већ ће то препустити потенцијалним ривалима. Једно је сигурно, ником од тимова који конкуришу за највиши пласман неће бити жеља да стане на црту Старој дами.

Коментари / 0

Оставите коментар