Najljepša torinska bajka...

San koji se preko noći pretvorio u nestvarnu stvarnost! "To što imam priliku da igram sa Tevezom je ostvarenje mog sna. Kao dečak sam ga gledao na televiziji, a sada sam postigao gol na ovakvoj utakmici", oduševljeno je rekao Alvaro Morata.

Fudbal 19.03.2015 | 19:00
Najljepša torinska bajka...

Već kada su iz autobusa kročili na hodnike Vestfalena sve se treslo, igrači Juventusa su znali da je došao trenutak da se napravi nešto veliko. Nemci su to mesto predstavili kao pakao, stadion na kojem će se tresti noge Staroj dami. Verovatno, sve u cilju da se skine strah u sopstvenim redovima, jer ga u protivničkom taboru nije bilo...

Možda i jeste, ali samo do trećeg minuta, kada je čudesni Apače nestvarnim projektilom iz mesta poslao neodbranjiv udarac u mrežu nemoćnog, ali i nespremnog Romana Vajdenfelera. Karlos Tevez je u trenutku kada je to bilo najpotrebnije odigrao najbolju utakmicu u dresu Juventusa. Kako se meč bližio kraju on je bio sve bolji. Još jednom je pokazao da njegov talenat nema krajnje limite.
"Ovo je bila velika pobeda kolektiva. Uvek pobeđujemo kao tim", skroman je bio Tevez nakon meča.

U 31. godini je trčao kao da mu je deset manje, izgledalo je kao da može da odigra dve vezane utakmice. Njegov pobednički mentalitet ulio je samopouzdanje kompletnoj ekipi Masima Alegrija, koja je sinoć delovala kao tim koji je nemoguće pobediti.
"To što imam priliku da igram sa Tevezom je ostvarenje mog sna. Kao dečak sam ga gledao na televiziji, a sada sam postigao gol na ovakvoj utakmici", oduševljeno je govorio Alvaro Morata posle utakmice u kojoj je nastavio svoju golgetersku seriju i postigao pogodak koji mu je namestio upravo Karlos Tevez.

Juventusova igra je ličila na najlepšu Mocartovu simfoniju. Popularnog Mocarta, Andree Pirla, još jednom nije bilo na terenu, ali je taktove u veznom redu besprekorno "brojio" Klaudio Markizio, koji se još jedno predstavio kao tihi vođa, koji je u svakom trenutku znao gde je njegov igrač i gde će završiti svaka lopta, kako ona koju je podelio svojim saigračima, tako i ona koju su nebrojan broj puta svojim napadačima pokušali da predaju vezisti Borusije.

Ipak, verovatno glavni šraf ovakve pobede Stare dame je ležao u besprekornoj taktici Masimilijana Alegrija. Iskusni strateg je rivala prvo iznenadio sa više nego ofanzivnom formacijom 4-3-1-2, da bi se posle povrede Pogbe napravio još jedan "šahovski potez", verovatno presudni kada je pobeda njegovog tima u pitanju. Na terenu se našao Barzalji, Juventus je zaigrao sa tri centralna beka, bokovi su dobili znatno veću širinu, a i onako odsečen napad Milionera je postao potpuno neupotrebljiv. Bilo je jasno da domaćin nema rešenje za zadati rebus.
"Želeli smo da prođemo dalje, a dve velike utakmice su nam omogućile da učinimo to. Ovo je uspeh koji smo zaslužili", rekao je Alegri.

Juventusu su i pre ove utakmice mnogi predviđali kapitulaciju, pa se verovatno niko u Torinu neće previše opterećivati žrebom za četvrtfinale Lige šampiona (petak, 12.00), već će to prepustiti potencijalnim rivalima. Jedno je sigurno, nikom od timova koji konkurišu za najviši plasman neće biti želja da stane na crtu Staroj dami.

Komentari / 0

Ostavite komentar