Хезоња о Звезди и доласку у Партизан!

Најперспективнији кошаркаш Барселоне допутовао је са екипом у Београд и изазвао велику пажњу медија. Занимљиво је говорио о "вечитим" ривалима и разјаснио колико је било реално да се пре три године пресели у Србију, међу црно-беле.

Кошарка 19.03.2015 | 17:00
Хезоња о Звезди и доласку у Партизан!

Већ сада се може закључити да ће сезона 2014/15 остати упамћена као година потпуне - европске афирмације хрватског вундеркинда Марија Хезоње (20).

Суперталентовани кошаркаш Барселоне експлодирао је у Евролиги и АЦБ лиги и наговестио да ће имати велику каријеру. У четвртак увече, момак коме већ сада предвиђају НБА каријеру поново ће наступити у Београду, у утакмици против Црвене звезде Телеком (20.45).

Експлозивни играч "Блаугране" већ је гостовао у главном граду Србије претпрошле године, када је играо против Партизана, клуба према којем не крије да гаји посебне емоције. Ту новембарску ноћ и даље јако добро памти.

"Најдраже ми је било да дођем у Пионир прошле сезоне, да играм против Партизана. То ми је била велика жеља. Сада сам први пут у Арени и опет нови спектакл, против другог тима из Београда. Надам се да ће бити добро", рекао је Хезоња на Новом Београду, пре вечерњег тренинга.

Од сутрашње утакмице (19.15 часова) зна шта да очекује. Наравно - осим крцате дворане.

"Биће јако тешко. Поготово зато што је Звезда добила последње две утакмице и то им јако значи. Ова ће им бити вероватно најважнија до сада да би се квалификовали. Нама ће, као и у свакој утакмици у у Топ 16, бити јако битно да пробамо да уловимо прво место или да останемо други у групи и да нам тако буде што боље у даљој борби у четвртфиналу".

Срдачни Дубровчанин бираним речима говори о црвено-белима. Упоређује тим Дејана Радоњића са европским великанима.

"Мислим да су јако добра екипа и да одскачу од наше регионалне лиге овде. Мислим да немају посебних мана, више играју тај европски стил кошарке, као и остале екипе у Евролиги. Можда су мало слабији од Фенербахчеа, ЦСКА и других топ екипа. Не видим стварно њихове мане".

У лето 2012, много се причало о томе да би Хезоња могао и да се пресели у Београд. Говорио је да му је Партизан дражи од Цибоне и Барселоне, па те речи демантовао и на крају се, ипак, преселио у Шпанију.

Колико је недостајало да Марио заигра у црно-белом дресу?

"Било је ту и истине, наравно. То је тада била моја велика жеља, међутим... Дулета познајем феноменално, Богдана и данас познајем феноменално, доста људи из клуба познајем феноменално, али је све остало на нагађањима. Разговарали смо, али није било ту превише приче или договора... Тако да је све остало само на причи", сетио се играч Барселоне и један од најтраженијих младих играча Европе.

Како сада види своју одлуку да се тог лета пресели у Барселону? Широк осмех на Хезоњином лицу док прича о томе говори више од речи.

"Бирао сам срцем. Заиста не гледам новце, нити ми је битно где живим. Битно ми је да играм, да сам са лоптом и да побеђујемо. Стварно сам хтео да одаберем најбоље за себе, без икаквих проблема. Не волим лоше ствари и грешке. У клубу је све фантастично. Нема никаквих проблема. Треба да наставим да тренирам сваки дан као коњ, к'о што и тренирам и то је то. Циљ је да напредујем, да будем најбољи на тренингу, да се наметнем", набројао је планове један од будућих носилаца игре репрезентације Хрватске.

Размишља ли о одласку у НБА?
"Мени је кошарка свугде иста, не правим разлике, али ко зна. Прво се видим овде у Арени у четвртак, даље у Барселони, а даље ко зна", каже Хезоња.

Како је тренирати са Наваром?

"Прве године је стварно био спектакл. Гледаш их на телевизији и онда дођеш да радиш са њима. У почетку су ми ти тренинзи што се тиче искуства значили више него утакмице другог тима", кратко је сабрао утиске Хезоња, док га је портпарол Барселоне пожуривао и убрзавао новинаре, како би се што пре прикључио тренингу.

После неколико минута, и Хезоња је истрчао на паркет и стао на центар терена, који је украшен великим, слављеничким грбом Звезде. На истом месту наћи ће се и сутра од 19.15, пред око 20 хиљада навијача.

Хезоња ове сезоне игра у Евролиги просечно по 17 минута и постиже 8,5 поена, уз два скока.

Коментари / 0

Оставите коментар