Hezonja o Zvezdi i dolasku u Partizan!

Najperspektivniji košarkaš Barselone doputovao je sa ekipom u Beograd i izazvao veliku pažnju medija. Zanimljivo je govorio o "večitim" rivalima i razjasnio koliko je bilo realno da se pre tri godine preseli u Srbiju, među crno-bele.

Košarka 19.03.2015 | 17:00
Hezonja o Zvezdi i dolasku u Partizan!

Već sada se može zaključiti da će sezona 2014/15 ostati upamćena kao godina potpune - evropske afirmacije hrvatskog vunderkinda Marija Hezonje (20).

Supertalentovani košarkaš Barselone eksplodirao je u Evroligi i ACB ligi i nagovestio da će imati veliku karijeru. U četvrtak uveče, momak kome već sada predviđaju NBA karijeru ponovo će nastupiti u Beogradu, u utakmici protiv Crvene zvezde Telekom (20.45).

Eksplozivni igrač "Blaugrane" već je gostovao u glavnom gradu Srbije pretprošle godine, kada je igrao protiv Partizana, kluba prema kojem ne krije da gaji posebne emocije. Tu novembarsku noć i dalje jako dobro pamti.

"Najdraže mi je bilo da dođem u Pionir prošle sezone, da igram protiv Partizana. To mi je bila velika želja. Sada sam prvi put u Areni i opet novi spektakl, protiv drugog tima iz Beograda. Nadam se da će biti dobro", rekao je Hezonja na Novom Beogradu, pre večernjeg treninga.

Od sutrašnje utakmice (19.15 časova) zna šta da očekuje. Naravno - osim krcate dvorane.

"Biće jako teško. Pogotovo zato što je Zvezda dobila poslednje dve utakmice i to im jako znači. Ova će im biti verovatno najvažnija do sada da bi se kvalifikovali. Nama će, kao i u svakoj utakmici u u Top 16, biti jako bitno da probamo da ulovimo prvo mesto ili da ostanemo drugi u grupi i da nam tako bude što bolje u daljoj borbi u četvrtfinalu".

Srdačni Dubrovčanin biranim rečima govori o crveno-belima. Upoređuje tim Dejana Radonjića sa evropskim velikanima.

"Mislim da su jako dobra ekipa i da odskaču od naše regionalne lige ovde. Mislim da nemaju posebnih mana, više igraju taj evropski stil košarke, kao i ostale ekipe u Evroligi. Možda su malo slabiji od Fenerbahčea, CSKA i drugih top ekipa. Ne vidim stvarno njihove mane".

U leto 2012, mnogo se pričalo o tome da bi Hezonja mogao i da se preseli u Beograd. Govorio je da mu je Partizan draži od Cibone i Barselone, pa te reči demantovao i na kraju se, ipak, preselio u Španiju.

Koliko je nedostajalo da Mario zaigra u crno-belom dresu?

"Bilo je tu i istine, naravno. To je tada bila moja velika želja, međutim... Duleta poznajem fenomenalno, Bogdana i danas poznajem fenomenalno, dosta ljudi iz kluba poznajem fenomenalno, ali je sve ostalo na nagađanjima. Razgovarali smo, ali nije bilo tu previše priče ili dogovora... Tako da je sve ostalo samo na priči", setio se igrač Barselone i jedan od najtraženijih mladih igrača Evrope.

Kako sada vidi svoju odluku da se tog leta preseli u Barselonu? Širok osmeh na Hezonjinom licu dok priča o tome govori više od reči.

"Birao sam srcem. Zaista ne gledam novce, niti mi je bitno gde živim. Bitno mi je da igram, da sam sa loptom i da pobeđujemo. Stvarno sam hteo da odaberem najbolje za sebe, bez ikakvih problema. Ne volim loše stvari i greške. U klubu je sve fantastično. Nema nikakvih problema. Treba da nastavim da treniram svaki dan kao konj, k'o što i treniram i to je to. Cilj je da napredujem, da budem najbolji na treningu, da se nametnem", nabrojao je planove jedan od budućih nosilaca igre reprezentacije Hrvatske.

Razmišlja li o odlasku u NBA?
"Meni je košarka svugde ista, ne pravim razlike, ali ko zna. Prvo se vidim ovde u Areni u četvrtak, dalje u Barseloni, a dalje ko zna", kaže Hezonja.

Kako je trenirati sa Navarom?

"Prve godine je stvarno bio spektakl. Gledaš ih na televiziji i onda dođeš da radiš sa njima. U početku su mi ti treninzi što se tiče iskustva značili više nego utakmice drugog tima", kratko je sabrao utiske Hezonja, dok ga je portparol Barselone požurivao i ubrzavao novinare, kako bi se što pre priključio treningu.

Posle nekoliko minuta, i Hezonja je istrčao na parket i stao na centar terena, koji je ukrašen velikim, slavljeničkim grbom Zvezde. Na istom mestu naći će se i sutra od 19.15, pred oko 20 hiljada navijača.

Hezonja ove sezone igra u Evroligi prosečno po 17 minuta i postiže 8,5 poena, uz dva skoka.

Komentari / 0

Ostavite komentar