Мишковић свједочи у случају Лука Београд

Суђење бившем министру привреде и приватизације у Влади Србије Предрагу Бубалу и осталим оптуженима да су извршили злоупотребе приликом продаје пакета државних акција у Луци Београд предузећу "Ворлдфин" из Луксембруга 2005. године настављено је данас у Специјалном суду у Београду читањем писаних доказа.

Србија 19.03.2015 | 14:15
Мишковић свједочи у случају Лука Београд

Суд је одлучио да најпре изведе све предложене писане доказе, а потом да саслушава сведоке како тужилаштва тако и одбране.

Као сведок тужилаштва, поред осталих, у наставку овог поступка биће саслушан власинк Делта холдинга Мирослав Мишковић, али његово сведочење још није заказано.

Одбрана бившег министра привреде и приватизације предложила да се на суђењу саслушају тадашњи премијер Војислав Коштуница, потпредседник Владе Мирољуб Лабус, министар за управу и локалну самоуправу Зоран Лонцар.

На јучерашњем претресу као сведок тужилаштва и представник "Ворлдфина" саслушан је Милан Беко.

Мишковић и Беко на поцетку су били заједно у послу око Луке Београд и у малопродајном ланцу Ц-маркет, али се Мишковић касније повукао из Луке, а Беко из Ц-маркета.

Обојица су и раније сведочили у истрази овог процеса.

Суђење Бубалу и осталима почело је у јулу 2014. године, када је бивши министар детељно излагао своју одбрану и негирао оптужбе за злоупотребу службеног положаја.

За исто дело оптужба терети и бивше извршне директоре Агенције за приватизацију Миодрага Ðорђевића и Горана Мрђу, директора Центра за тржиште капитала Алексеја Мисаиловића, директора Акцијског фонда Александра Грачанца и директора Сектора за анализу, припрему и организацију продаје у Акцијском фонду Јасмину Драгутиновић.

За кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица оптужница обухавата бившег директора Привредног друштва Лука Београд АД Мирослава Дробца и бившег финансијског директора тог привредног друштва Душана Косовца.

Лука Београд је један од предмета на такозваном списку 24 спорне приватизације. Беко ју је преузео 2004. и 2005. године.

Коментари / 0

Оставите коментар