Mišković svjedoči u slučaju Luka Beograd

Suđenje bivšem ministru privrede i privatizacije u Vladi Srbije Predragu Bubalu i ostalim optuženima da su izvršili zloupotrebe prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću "Vorldfin" iz Luksembruga 2005. godine nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu čitanjem pisanih dokaza.

Srbija 19.03.2015 | 14:15
Mišković svjedoči u slučaju Luka Beograd

Sud je odlučio da najpre izvede sve predložene pisane dokaze, a potom da saslušava svedoke kako tužilaštva tako i odbrane.

Kao svedok tužilaštva, pored ostalih, u nastavku ovog postupka biće saslušan vlasink Delta holdinga Miroslav Mišković, ali njegovo svedočenje još nije zakazano.

Odbrana bivšeg ministra privrede i privatizacije predložila da se na suđenju saslušaju tadašnji premijer Vojislav Koštunica, potpredsednik Vlade Miroljub Labus, ministar za upravu i lokalnu samoupravu Zoran Loncar.

Na jučerašnjem pretresu kao svedok tužilaštva i predstavnik "Vorldfina" saslušan je Milan Beko.

Mišković i Beko na pocetku su bili zajedno u poslu oko Luke Beograd i u maloprodajnom lancu C-market, ali se Mišković kasnije povukao iz Luke, a Beko iz C-marketa.

Obojica su i ranije svedočili u istrazi ovog procesa.

Suđenje Bubalu i ostalima počelo je u julu 2014. godine, kada je bivši ministar deteljno izlagao svoju odbranu i negirao optužbe za zloupotrebu službenog položaja.

Za isto delo optužba tereti i bivše izvršne direktore Agencije za privatizaciju Miodraga Ðorđevića i Gorana Mrđu, direktora Centra za tržište kapitala Alekseja Misailovića, direktora Akcijskog fonda Aleksandra Gračanca i direktora Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasminu Dragutinović.

Za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica optužnica obuhavata bivšeg direktora Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslava Drobca i bivšeg finansijskog direktora tog privrednog društva Dušana Kosovca.

Luka Beograd je jedan od predmeta na takozvanom spisku 24 sporne privatizacije. Beko ju je preuzeo 2004. i 2005. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar