Злоупотреба ваучера за поплављена подручја

У Приједору су два лица осумњичена за злоупотребу ваучера за накнаду штете проузроковане поплавама, саопштено је данас из приједорског Центра јавне безбједности.

Република Српска 19.03.2015 | 13:01
Злоупотреба ваучера за поплављена подручја

Лица М.Г. /65/ и Ј.В. /68/ осумњичена су да су члановима приједорске Комисије за процјену штете од елементарне непогоде дали неистините податке, односно да су викендице пријавили као стамбене објекте које користе за становање са својим породицама.

Супротно Уредби о приоритетној помоћи за санацију штете на стамбеним објектима изазваних у поплавама у Републици Српској, уврштени су у списак корисника електронских платних картица које су и подигли. Лице М.Г. пријавило је материјалну штету од 5.468 КМ, док је Ј.В. пријавио штету од 3.983 КМ.

ЦЈБ Приједор поднио је јуче Окружном тужилаштву Бањалука извјештај о почињеном кривичном дјелу против М.Г. и Ј.В. због сумње да су починили кривично дјело обмана при добијању кредита или других погодности.

Полицијски службеници ЦЈБ Приједор настављају рад на утврђивању постојања других случајева злоупотребе приликом додјељивања ваучера, додаје се у саопштењу.

Коментари / 0

Оставите коментар