Zloupotreba vaučera za poplavljena područja

U Prijedoru su dva lica osumnjičena za zloupotrebu vaučera za naknadu štete prouzrokovane poplavama, saopšteno je danas iz prijedorskog Centra javne bezbjednosti.

Republika Srpska 19.03.2015 | 13:01
Zloupotreba vaučera za poplavljena područja

Lica M.G. /65/ i J.V. /68/ osumnjičena su da su članovima prijedorske Komisije za procjenu štete od elementarne nepogode dali neistinite podatke, odnosno da su vikendice prijavili kao stambene objekte koje koriste za stanovanje sa svojim porodicama.

Suprotno Uredbi o prioritetnoj pomoći za sanaciju štete na stambenim objektima izazvanih u poplavama u Republici Srpskoj, uvršteni su u spisak korisnika elektronskih platnih kartica koje su i podigli. Lice M.G. prijavilo je materijalnu štetu od 5.468 KM, dok je J.V. prijavio štetu od 3.983 KM.

CJB Prijedor podnio je juče Okružnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.G. i J.V. zbog sumnje da su počinili krivično djelo obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

Policijski službenici CJB Prijedor nastavljaju rad na utvrđivanju postojanja drugih slučajeva zloupotrebe prilikom dodjeljivanja vaučera, dodaje se u saopštenju.

Komentari / 0

Ostavite komentar