ЛШ - а сада на жребање за 1/4-финале!

У петак од 12.00 часова у Ниону биће одређени парови четвртфинала Лиге шампиона.

Фудбал 20.03.2015 | 00:00
ЛШ - а сада на жребање за 1/4-финале!

Реванш утакмицама између Барселоне и Маначестер Ситија, односно Дортмунда и Јувентуса, стављена је тачка на осмину финала Лиге шампиона. Познати су сви учесници четвртфинала, а жреб је заказан за петак (20. март) у 12 часова у Ниону.

Као и до сада у овој фази такмичења неће бити повлашћених екипа, тако да су могући сви дуели. У односу на прошлу сезону међу осам најбољих недостају само три тима - Дортмунд, Манчестер јунајтед и Челси. Ова три тима одменили су најпријатније изненађење овогодишњег циклуса Монако, затим Порто и препорођени Јувентус, а "стандардну" поставу представљају три шпанска клуба (Реал, Барселона и Атлетико), два Француска (ПСЖ и поменути Монако) и по један из Немачке (Бајерн), Португалије (Порто) и Италије (Јувентус).

На основу онога приказаног вечерас на Вестфалену сигурно је да ће многи на жребу зазирати од торинске Старе даме, која је готово рутински, што се каже с пола гаса, протутњала Дортмундом. Можда би баш Јуве могао да представља потенцијалну "мину" за највеће фаворите у које дефинитивно спадају Барса, Бајерн и Реал. Од та три клуба Барселона је једина у успону форме, Бајерн гази стандардно, док је бранилац трофеја у благом паду и свакако би му понајвише пријао неко од аутсајдера попут Монака или Порта. Елиминацијом Челсија ПСЖ је заслужио да се сврста одмах до прва три фаворита, а домети Симеонеовог Атлетика можда су и највећа непознаница. Јер ако Јорганџије у једном моменту заиграју као прошле сезоне...

Теоретски је дакле могуће да се у четвртфиналу укрсте они најбољи (Реал - Барса, Реал - Бајерн, Барса - Бајерн), али и да жреб споји, рецимо, Монако и Порто (финалисти из 2004), те да је један од потпуних аутсајдера догура чак до полуфинала. Све могућности су отворене, комбинација је много, па је зато најбоље да сачекамо петак.

До тада, волели бисмо да чујемо ваше мишљење...како бисте ви волели да изгледа жреб.
Одговоре можете да оставите у коментарима, па да у петак око 13.00 упоредимо ко је шта погодио...

Коментари / 0

Оставите коментар