LŠ - a sada na žrebanje za 1/4-finale!

U petak od 12.00 časova u Nionu biće određeni parovi četvrtfinala Lige šampiona.

Fudbal 20.03.2015 | 00:00
LŠ - a sada na žrebanje za 1/4-finale!

Revanš utakmicama između Barselone i Manačester Sitija, odnosno Dortmunda i Juventusa, stavljena je tačka na osminu finala Lige šampiona. Poznati su svi učesnici četvrtfinala, a žreb je zakazan za petak (20. mart) u 12 časova u Nionu.

Kao i do sada u ovoj fazi takmičenja neće biti povlašćenih ekipa, tako da su mogući svi dueli. U odnosu na prošlu sezonu među osam najboljih nedostaju samo tri tima - Dortmund, Mančester junajted i Čelsi. Ova tri tima odmenili su najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg ciklusa Monako, zatim Porto i preporođeni Juventus, a "standardnu" postavu predstavljaju tri španska kluba (Real, Barselona i Atletiko), dva Francuska (PSŽ i pomenuti Monako) i po jedan iz Nemačke (Bajern), Portugalije (Porto) i Italije (Juventus).

Na osnovu onoga prikazanog večeras na Vestfalenu sigurno je da će mnogi na žrebu zazirati od torinske Stare dame, koja je gotovo rutinski, što se kaže s pola gasa, protutnjala Dortmundom. Možda bi baš Juve mogao da predstavlja potencijalnu "minu" za najveće favorite u koje definitivno spadaju Barsa, Bajern i Real. Od ta tri kluba Barselona je jedina u usponu forme, Bajern gazi standardno, dok je branilac trofeja u blagom padu i svakako bi mu ponajviše prijao neko od autsajdera poput Monaka ili Porta. Eliminacijom Čelsija PSŽ je zaslužio da se svrsta odmah do prva tri favorita, a dometi Simeoneovog Atletika možda su i najveća nepoznanica. Jer ako Jorgandžije u jednom momentu zaigraju kao prošle sezone...

Teoretski je dakle moguće da se u četvrtfinalu ukrste oni najbolji (Real - Barsa, Real - Bajern, Barsa - Bajern), ali i da žreb spoji, recimo, Monako i Porto (finalisti iz 2004), te da je jedan od potpunih autsajdera dogura čak do polufinala. Sve mogućnosti su otvorene, kombinacija je mnogo, pa je zato najbolje da sačekamo petak.

Do tada, voleli bismo da čujemo vaše mišljenje...kako biste vi voleli da izgleda žreb.
Odgovore možete da ostavite u komentarima, pa da u petak oko 13.00 uporedimo ko je šta pogodio...

Komentari / 0

Ostavite komentar