ЛШ, реакције на синоћне мечеве...

Фудбалери Барселоне савладали су Манчестер сити са 1:0 у реваншу осмине финала Лиге шампиона и укупно 3:1, а стрелац јединог поготка Иван Ракитић био је одушевљен партијом Лионела Месија. Менаџер Манчестер ситија након елиминације од Барселоне у осмини финала жалио је за промашеним пеналом Серхија Агуера у реваншу на Ноу Кампу. Непоновљиви Јирген Клоп у свом стилу је знао да се носи са елиминацијом Борусије Дортмунд у осмини финала Лиге шампиона.

Фудбал 19.03.2015 | 15:40
ЛШ, реакције на синоћне мечеве...

Хрватски везиста је управо на додавање Месија у 31. минуту лобовао Џоа Харта, који је био најзаслужнији што Барса није убедљивије славила, јер је имао чак 10 одбрана, као ниједан голман на једном мечу ове сезоне у елитном такмичењу.

"Направили смо сјајан посао и приказали фантастичну партију. Нисмо имали намеру да се станемо. Сада долази најлепши део сезоне. Харт је одлично бранио, Сити има опасне играче које смо успели да зауставимо. Меси је импресиван, невероватно је шта може да уради на терену. Мислим и да су играчи Ситија могли да уживају у његовим мајсторијама, а ми можемо да уживамо у заслуженој победи и да се одморимо", поручио је Ракитић.

Барса је на свом терену славила са 1:0, а Агуеров ударац са беле тачке одбранио је Тер Штеген у 78. минуту, па је шпански тим прошао даље укупном победом са 3:1.

"Елиминисани смо од боље екипе, у то нема сумње. Месија је врло тешко чувати. Можда у првом полувремену нисмо играли толико добро, али смо били бољи у другом и ризиковали. Борили смо се, морали смо да постигнемо два гола што је и могло да се догоди да смо искористили пенал. То је био врло важан тренутак, јер је до краја било још 15 минута", нагласио је Пелегрини.

Јувентус је заслужено прошао у четвртфинале, пошто је у реваншу у Немачкој славио са 3:0 уз тријумф са 2:1 у првом мечу одиграном у Торину.

"Били смо превише безопасни. Ако не шутирате на гол, не можете ни да га постигнете. А, не можемо да кривимо лопту, јер смо видели код поготка Тевеза да је одлично летела. Противник је из минута у минут стицао све веће самопоуздање. Једноставно, Јуве је био бољи, али су такође имали саврешен почетак меча након три минута", подвукао је Клоп водећи гол Тевеза као кључни тренутак окршаја у Дортмунду.

Нападач Јувентуса Алваро Мората био је стрелац другог поготка у победи над Борусијом са 3:0 у Дортмунду у реваншу осмине финала Лиге шампиона и био је одушевљен сарадњом са Карлосом Тевезом.

Управо је Аргентинац био јунак меча, јер је асистирао Морати и био двоструки стрелац, па се "стара дама" прошетала до четвртфинала укупном победом са 5:1.

"Играти у тандему са Тевезом је као у сну. Као млађи сам га гледао на телевизији и сада ми намешта голове. Приказали смо фантастичну партију, бранили смо се када је било потребно и користили сваку шансу да нападнемо. Што се тиче жреба, нема лаких противника, али ако будемо играли као у Дортмунду, нема разлога да се плашимо било кога", нагласио је Мората.

Коментари / 0

Оставите коментар