LŠ, reakcije na sinoćne mečeve...

Fudbaleri Barselone savladali su Mančester siti sa 1:0 u revanšu osmine finala Lige šampiona i ukupno 3:1, a strelac jedinog pogotka Ivan Rakitić bio je oduševljen partijom Lionela Mesija. Menadžer Mančester sitija nakon eliminacije od Barselone u osmini finala žalio je za promašenim penalom Serhija Aguera u revanšu na Nou Kampu. Neponovljivi Jirgen Klop u svom stilu je znao da se nosi sa eliminacijom Borusije Dortmund u osmini finala Lige šampiona.

Fudbal 19.03.2015 | 15:40
LŠ, reakcije na sinoćne mečeve...

Hrvatski vezista je upravo na dodavanje Mesija u 31. minutu lobovao Džoa Harta, koji je bio najzaslužniji što Barsa nije ubedljivije slavila, jer je imao čak 10 odbrana, kao nijedan golman na jednom meču ove sezone u elitnom takmičenju.

"Napravili smo sjajan posao i prikazali fantastičnu partiju. Nismo imali nameru da se stanemo. Sada dolazi najlepši deo sezone. Hart je odlično branio, Siti ima opasne igrače koje smo uspeli da zaustavimo. Mesi je impresivan, neverovatno je šta može da uradi na terenu. Mislim i da su igrači Sitija mogli da uživaju u njegovim majstorijama, a mi možemo da uživamo u zasluženoj pobedi i da se odmorimo", poručio je Rakitić.

Barsa je na svom terenu slavila sa 1:0, a Aguerov udarac sa bele tačke odbranio je Ter Štegen u 78. minutu, pa je španski tim prošao dalje ukupnom pobedom sa 3:1.

"Eliminisani smo od bolje ekipe, u to nema sumnje. Mesija je vrlo teško čuvati. Možda u prvom poluvremenu nismo igrali toliko dobro, ali smo bili bolji u drugom i rizikovali. Borili smo se, morali smo da postignemo dva gola što je i moglo da se dogodi da smo iskoristili penal. To je bio vrlo važan trenutak, jer je do kraja bilo još 15 minuta", naglasio je Pelegrini.

Juventus je zasluženo prošao u četvrtfinale, pošto je u revanšu u Nemačkoj slavio sa 3:0 uz trijumf sa 2:1 u prvom meču odigranom u Torinu.

"Bili smo previše bezopasni. Ako ne šutirate na gol, ne možete ni da ga postignete. A, ne možemo da krivimo loptu, jer smo videli kod pogotka Teveza da je odlično letela. Protivnik je iz minuta u minut sticao sve veće samopouzdanje. Jednostavno, Juve je bio bolji, ali su takođe imali savrešen početak meča nakon tri minuta", podvukao je Klop vodeći gol Teveza kao ključni trenutak okršaja u Dortmundu.

Napadač Juventusa Alvaro Morata bio je strelac drugog pogotka u pobedi nad Borusijom sa 3:0 u Dortmundu u revanšu osmine finala Lige šampiona i bio je oduševljen saradnjom sa Karlosom Tevezom.

Upravo je Argentinac bio junak meča, jer je asistirao Morati i bio dvostruki strelac, pa se "stara dama" prošetala do četvrtfinala ukupnom pobedom sa 5:1.

"Igrati u tandemu sa Tevezom je kao u snu. Kao mlađi sam ga gledao na televiziji i sada mi namešta golove. Prikazali smo fantastičnu partiju, branili smo se kada je bilo potrebno i koristili svaku šansu da napadnemo. Što se tiče žreba, nema lakih protivnika, ali ako budemo igrali kao u Dortmundu, nema razloga da se plašimo bilo koga", naglasio je Morata.

Komentari / 0

Ostavite komentar