ИВ, видео: Новак презадовољан како игра за сада!

Новак Ðоковић стигао је на три корака од одбране титуле у Индијан Велсу.

Тенис 19.03.2015 | 20:20
ИВ, видео: Новак презадовољан како игра за сада!

Најбољи тенисер света играће у четвртфиналу турнира у Индијан Велсу на којем брани прошле године освојену титулу.

Новак Ђоковић је у осмини финала савладао Џона Изнера резултатом 2:0, по сетовима 6:4, 7:6 (7:5).

"Са својом висином и јачином сервиса Џон може да победи сваког играча, тако да сам веома срећан што сам добио овај меч и за мене је то веома важан тријумф", рекао је Ђоковић после пласмана у четвртфинале и шесте победе у каријери над Изнером.

Американац је елиминацијом од Ђоковићеа претрпео 11. узастопни пораз од играча из топ 10.

"Он заиста има фантастичан сервис и било је веома тешко психички одговорити на то. одлично сам се држао у првом сету, када сам успео да направим серију која је преломила, а онда је он у другом имао своје шансе, које није реализовао. Веома сам задовољан што је меч окончан у два сета", истакао је српски ас.

Новаков противник за пласман у полуфинале биће Аустралијанац Бернард Томић, који је био бољи од земљака Танасија Кокинакиса у три сета - 6:4, 4:6, 6:4.

Ђоковић и Томић, 35. играч са АТП листе, одиграли су до сада три дуела и Србин је славио у сваком од њих. Ипак, они су се последњи пут састали 2012. године, од када је Томић много напредовао у игри.

"Он сада има много више самопоуздања и удобније му је на терену. Верује више у себе и делује много снажније. Можда су успеси земљака Кокинакиса и Киргиоса допринели томе да више ради, јер таленат има. Он игра добро, тако да очекујем тежак меч у четвртфиналу", истакао је најбољи тенисер света.

Томић истиче да ће бити велики изазов играти против првог тенисера света, али да ће то њему бити мотив више.

"Спреман сам да играм против било кога. На тере ћу изаћи са вером да могу да победим", рекао је Томић, који је протеклих недеља имао проблем са зубом.

Новак Ђоковић покушава да у Индијан Велсу освоји четврту титулу и укупно 50. у каријери, чиме би постао 12. играч у историји којем је то пошло за руком.

Коментари / 0

Оставите коментар