IV, video: Novak prezadovoljan kako igra za sada!

Novak Ðoković stigao je na tri koraka od odbrane titule u Indijan Velsu.

Tenis 19.03.2015 | 20:20
IV, video: Novak prezadovoljan kako igra za sada!

Najbolji teniser sveta igraće u četvrtfinalu turnira u Indijan Velsu na kojem brani prošle godine osvojenu titulu.

Novak Đoković je u osmini finala savladao Džona Iznera rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (7:5).

"Sa svojom visinom i jačinom servisa Džon može da pobedi svakog igrača, tako da sam veoma srećan što sam dobio ovaj meč i za mene je to veoma važan trijumf", rekao je Đoković posle plasmana u četvrtfinale i šeste pobede u karijeri nad Iznerom.

Amerikanac je eliminacijom od Đokovićea pretrpeo 11. uzastopni poraz od igrača iz top 10.

"On zaista ima fantastičan servis i bilo je veoma teško psihički odgovoriti na to. odlično sam se držao u prvom setu, kada sam uspeo da napravim seriju koja je prelomila, a onda je on u drugom imao svoje šanse, koje nije realizovao. Veoma sam zadovoljan što je meč okončan u dva seta", istakao je srpski as.

Novakov protivnik za plasman u polufinale biće Australijanac Bernard Tomić, koji je bio bolji od zemljaka Tanasija Kokinakisa u tri seta - 6:4, 4:6, 6:4.

Đoković i Tomić, 35. igrač sa ATP liste, odigrali su do sada tri duela i Srbin je slavio u svakom od njih. Ipak, oni su se poslednji put sastali 2012. godine, od kada je Tomić mnogo napredovao u igri.

"On sada ima mnogo više samopouzdanja i udobnije mu je na terenu. Veruje više u sebe i deluje mnogo snažnije. Možda su uspesi zemljaka Kokinakisa i Kirgiosa doprineli tome da više radi, jer talenat ima. On igra dobro, tako da očekujem težak meč u četvrtfinalu", istakao je najbolji teniser sveta.

Tomić ističe da će biti veliki izazov igrati protiv prvog tenisera sveta, ali da će to njemu biti motiv više.

"Spreman sam da igram protiv bilo koga. Na tere ću izaći sa verom da mogu da pobedim", rekao je Tomić, koji je proteklih nedelja imao problem sa zubom.

Novak Đoković pokušava da u Indijan Velsu osvoji četvrtu titulu i ukupno 50. u karijeri, čime bi postao 12. igrač u istoriji kojem je to pošlo za rukom.

Komentari / 0

Ostavite komentar