Да ли је вријеме за отказ Пелегринију?!

Манчестер Сити испао је из Лиге шампиона, далеко је од одбране трофеја у Премијер лиги, па су све чешће спекулације о одласку менаџера Мануела Пелегринија.

Фудбал 19.03.2015 | 18:20
Да ли је вријеме за отказ Пелегринију?!

“Мислим да ће Пелегринијево време ускоро истећи. Да ли би Дијего Симеоне напустио Атлетико или Карло Анчелоти Реал Мадрид? То је врста менаџера коју видим у Ситију“, рекао је бивши фудбалер Роби Севиџ, који сада ради као аналитичар за ББЦ.

“Мислим да Сити мора да направи неке драстичне промене. Компани је био најбољи одбрамбени играч у последње три године и потребан му је стални партнер. Да ли се отарасити Компанија и кренути скроз испочетка? Не знам, потребно је да среди главу, његова издања ове сезоне била су лоша за његове стандарде. Јаја Туре је изведен из игре у две узастопне утакмице, која је његова будућност“, поставља питања Севиџ.

Још радикалнији став заузео је некадашњи репрезентативац Енглеске Крис Водл.

“Серхио Агуеро је претња, али Сити је у суштини тим састављен од радилица“, рекао је Водл и додао да Сити треба да доведе осморицу нових фудбалера и да дозволи одлазак Харта, Агуера, Компанија, Сабалета, Силве и Туреа. Само тако би, по Водловим речима, Сити био озбиљан кандидат за трофеј у Лиги шампиона.

Легендарни Тјери Анри такође наглашава да нешто мора да се промени.

“Сви покушавамо да проникнемо у то да ли би менаџер требало да буде овде и следеће сезоне. Нешто мора да се догоди, Сити мора да се постара да буде конкурентнији у Европи“.

Много конкретнији био је некадашњи штопер Ливерпула Џејми Карагер.

“Не видим како он може да остане на клупи. Не кажем да је то исправна ствар јер је прошле сезоне освојио Премијер лигу и куп, и овде сада радимо оно због чега смо се раније смејали Италијанима. Мислим да је Пелегринију било потребно чудо – Лоран Блан је против Челсија сачувао свој посао и мислим да је Пелегринију било потребно нешто слично против Барсе. Сити није ништа урадио у Европи и мислим да ће променити менаџера“.

Голман Џо Харт стао је у одбрану свог менаџера.

“Подржавамо нашег шефа – он је сјајан менаџер и прошле сезоне нам је донео два трофеја“, каже Харт.

Пелегрини има 61 годину, а у Сити је дошао на лето 2013. године. Претходно је током каријере у Европи водио само шпанске клубове – Малагу, Реал Мадрид и Виљареал.

Чилеански стручњак изјавио је да не размишља о гласинама о отказу.

Коментари / 0

Оставите коментар