Da li je vrijeme za otkaz Pelegriniju?!

Mančester Siti ispao je iz Lige šampiona, daleko je od odbrane trofeja u Premijer ligi, pa su sve češće spekulacije o odlasku menadžera Manuela Pelegrinija.

Fudbal 19.03.2015 | 18:20
Da li je vrijeme za otkaz Pelegriniju?!

“Mislim da će Pelegrinijevo vreme uskoro isteći. Da li bi Dijego Simeone napustio Atletiko ili Karlo Ančeloti Real Madrid? To je vrsta menadžera koju vidim u Sitiju“, rekao je bivši fudbaler Robi Sevidž, koji sada radi kao analitičar za BBC.

“Mislim da Siti mora da napravi neke drastične promene. Kompani je bio najbolji odbrambeni igrač u poslednje tri godine i potreban mu je stalni partner. Da li se otarasiti Kompanija i krenuti skroz ispočetka? Ne znam, potrebno je da sredi glavu, njegova izdanja ove sezone bila su loša za njegove standarde. Jaja Ture je izveden iz igre u dve uzastopne utakmice, koja je njegova budućnost“, postavlja pitanja Sevidž.

Još radikalniji stav zauzeo je nekadašnji reprezentativac Engleske Kris Vodl.

“Serhio Aguero je pretnja, ali Siti je u suštini tim sastavljen od radilica“, rekao je Vodl i dodao da Siti treba da dovede osmoricu novih fudbalera i da dozvoli odlazak Harta, Aguera, Kompanija, Sabaleta, Silve i Turea. Samo tako bi, po Vodlovim rečima, Siti bio ozbiljan kandidat za trofej u Ligi šampiona.

Legendarni Tjeri Anri takođe naglašava da nešto mora da se promeni.

“Svi pokušavamo da proniknemo u to da li bi menadžer trebalo da bude ovde i sledeće sezone. Nešto mora da se dogodi, Siti mora da se postara da bude konkurentniji u Evropi“.

Mnogo konkretniji bio je nekadašnji štoper Liverpula Džejmi Karager.

“Ne vidim kako on može da ostane na klupi. Ne kažem da je to ispravna stvar jer je prošle sezone osvojio Premijer ligu i kup, i ovde sada radimo ono zbog čega smo se ranije smejali Italijanima. Mislim da je Pelegriniju bilo potrebno čudo – Loran Blan je protiv Čelsija sačuvao svoj posao i mislim da je Pelegriniju bilo potrebno nešto slično protiv Barse. Siti nije ništa uradio u Evropi i mislim da će promeniti menadžera“.

Golman Džo Hart stao je u odbranu svog menadžera.

“Podržavamo našeg šefa – on je sjajan menadžer i prošle sezone nam je doneo dva trofeja“, kaže Hart.

Pelegrini ima 61 godinu, a u Siti je došao na leto 2013. godine. Prethodno je tokom karijere u Evropi vodio samo španske klubove – Malagu, Real Madrid i Viljareal.

Čileanski stručnjak izjavio je da ne razmišlja o glasinama o otkazu.

Komentari / 0

Ostavite komentar