ИВ (М): Сигурни Роџер, Рафа, Мари, Бердих...

Други тенисер света Роџер Федерер пласирао се у четвртфинале турнира из Мастерс 1000 серије у Индијан Велсу. Трећи тенисер света Рафаел Надал и Милош Раонић из Канаде састаће се у четвртфиналу Мастерса у Индијан Велсу. Британац Енди Мари и Шпанац Фелисијано Лопес играће у четвртфиналу Мастерса у Индијан Велсу.

Тенис 19.03.2015 | 12:40
ИВ (М): Сигурни Роџер, Рафа, Мари, Бердих...

Федерер је лако изашао на крај са домаћим играчем Џеком Соком (6:3, 6:2) и тако је остварио 50. тријумф у Калифорнији.

Американцу је ово због повреде био први турнир у сезони, до сада је у три сета добио Луа, Милера и Баутиста-Агута, али није имао снаге да се озбиљније супротстави Федереру.

У шестом гему првог сета Роџер је после лоше процене ривала на мрежи направио брејк за вођство 4:2, а у преостала два гема на свој сервис до краја сета није изгубио ни поен.

У другом сету Федерер је био супериоран, брзо је повео са 4:0 и без икаквих проблема је дошао до тријумфа.

За пласман у полуфинале Роџер ће се борити са Томашон Бердихом, који је теже него што се очекивало савладао Лукаша Росола са 6:2, 4:6, 6:4. У веома тврдом и тесном мечу Росол је на меч лопти одсервирао дуплу грешку, па је тако Бердих наставио сјајан низ против својих земљака – последњи пут изгубио је од чешког тенисера 2006. године, од Робина Вика у Дубаију.

Бердиху је ово тек трећи пут у каријери да долази до четвртфинала у Индијан Велсу – 2010. је ту заустављен, а три године изгубио је у полуфиналу.

Оба пута поражен је од Надала, али са Федерером има бољи скор – добио га је шест пута, уз 12 пораза. Последњи пут састали су се у финалу Дубаија прошле године и тада је Роџер славио у три сета.

Победник меча Федерер – Бердих у полуфиналу ће играти са бољим из меча Рафаел Надал – Милош Раонић, а познато је и још једно четвртфинале, Енди Мари – Фелисијано Лопес.

Шпанац је победио Жила Симона из Француске са 6:1, 6:4, док је Раонић такође без већих проблема савладао Томија Робреда са 6:3, 6:2.

Као и у мечу са Јангом, не може се рећи да је Надал био бриљантан (14 винера и 18 грешака), али је рутински прошао даље. Већ у првом гему Симон је везао неколико грешака и поклонио брејк ривалу, што је одредило целокупан ток првог сета који је Рафа лако решио у своју корист.

Током првог сета догодила се и једна необична ситуација, пошто је Надалу на једном месту пукла патика.

Осцилације су чешће код Надала у последње време, што се видело и на почетку другог сета, када је неколико пута у низу погрешио форхендом, па је Симон повео са 2:0.

Имао је Француз и 30:0 у наредном гему, чинило се да ће се меч ’закувати’, али потом је Симон одсервирао две дупле грешке и Надал је направио брејк и вратио се одмах у сет.

И у следећем сервис-гему Симон је пропустио 30:0, а Шпанац је повео са 5:2. Уследило је краткотрајно опуштање, али је Надал последњи гем добио без изгубљеног поена за крај меча који је трајао сат и 18 минута.

Раонић се реванширао Долгополову за пораз у прошлогодишњем четвртфиналу, а сада је лаком победом над Робредом поновио резултат од прошле године и ушао је међу најбољих осам.

Милош је у раној фази првог сета спасао брејк лопту, затим је у шестом гему направио брејк и до краја га је сачувао без проблема. У другом сету било је још мање неизвесности – Раонић је у првом гему направио брејк и до краја завршио меч за само 64 минута.

У пет досадашњих дуела са Надалом Раонић је узео само један сет – било је то баш у њиховом последњем окршају прошле сезоне у Мајамију, када је Шпанац славио са 4:6, 6:2, 6:4.

Мари је био убедљив против Француза Адријана Манарина са 6:3, 6:3 после 90 минута борбе.

С друге стране, Лопес је елиминисао петог фаворита Кеија Нишикорија из Јапана са 6:4, 7:6(2).

Бољи из дуела Мари – Лопес ће у полуфиналу вероватно да игра са Новаком Ђоковићем, уколико Џон Изнер, или евентуално касније Танаси Кокинакис и Томић не припреде изненађење.

Мари баш без проблема савладао Манарина, јер је Француз направио брејк у првом сету, али је Шкот са четири узастопна гема стигао до 1-0.

На отварању другог сета Мари је пропустио четири брејк шансе, али је у петом гему сломио ривала и стигао до 496. победе у каријери, чиме се изједначио са Тимом Хенманом на вечној листи британских тенисера.

Мари је иначе током дана поздравио суспензију од 15 година коју је због допинга добио Американац Вејн Одезник.

С друге стране, Лопес је први пут ове сезоне савладао једног тенисера из Топ 10 АТП, Јапанца Нишикорија.

До првог четвртфинала у Индијан Велсу стигао је највише захваљујући доброј одбрани, јер је спасао три брејк лопте у првом гему, а потом у десетом одузео сервис ривалу за први сет.

У другом су оба тенисера направила по брејк, први је до предности стигао Шпанац, али се Нишикори брзо вратио и изједначио на 4:4, али је Лопес имао више нерава у тај-брејку.

Лопес и Мари ће имати у Калифорнији десети међусобни дуел, а Шпанац до сада ниједном није успео да савлада Британца.

Коментари / 0

Оставите коментар