IV (M): Sigurni Rodžer, Rafa, Mari, Berdih...

Drugi teniser sveta Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale turnira iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu. Treći teniser sveta Rafael Nadal i Miloš Raonić iz Kanade sastaće se u četvrtfinalu Mastersa u Indijan Velsu. Britanac Endi Mari i Španac Felisijano Lopes igraće u četvrtfinalu Mastersa u Indijan Velsu.

Tenis 19.03.2015 | 12:40
IV (M): Sigurni Rodžer, Rafa, Mari, Berdih...

Federer je lako izašao na kraj sa domaćim igračem Džekom Sokom (6:3, 6:2) i tako je ostvario 50. trijumf u Kaliforniji.

Amerikancu je ovo zbog povrede bio prvi turnir u sezoni, do sada je u tri seta dobio Lua, Milera i Bautista-Aguta, ali nije imao snage da se ozbiljnije suprotstavi Federeru.

U šestom gemu prvog seta Rodžer je posle loše procene rivala na mreži napravio brejk za vođstvo 4:2, a u preostala dva gema na svoj servis do kraja seta nije izgubio ni poen.

U drugom setu Federer je bio superioran, brzo je poveo sa 4:0 i bez ikakvih problema je došao do trijumfa.

Za plasman u polufinale Rodžer će se boriti sa Tomašon Berdihom, koji je teže nego što se očekivalo savladao Lukaša Rosola sa 6:2, 4:6, 6:4. U veoma tvrdom i tesnom meču Rosol je na meč lopti odservirao duplu grešku, pa je tako Berdih nastavio sjajan niz protiv svojih zemljaka – poslednji put izgubio je od češkog tenisera 2006. godine, od Robina Vika u Dubaiju.

Berdihu je ovo tek treći put u karijeri da dolazi do četvrtfinala u Indijan Velsu – 2010. je tu zaustavljen, a tri godine izgubio je u polufinalu.

Oba puta poražen je od Nadala, ali sa Federerom ima bolji skor – dobio ga je šest puta, uz 12 poraza. Poslednji put sastali su se u finalu Dubaija prošle godine i tada je Rodžer slavio u tri seta.

Pobednik meča Federer – Berdih u polufinalu će igrati sa boljim iz meča Rafael Nadal – Miloš Raonić, a poznato je i još jedno četvrtfinale, Endi Mari – Felisijano Lopes.

Španac je pobedio Žila Simona iz Francuske sa 6:1, 6:4, dok je Raonić takođe bez većih problema savladao Tomija Robreda sa 6:3, 6:2.

Kao i u meču sa Jangom, ne može se reći da je Nadal bio briljantan (14 vinera i 18 grešaka), ali je rutinski prošao dalje. Već u prvom gemu Simon je vezao nekoliko grešaka i poklonio brejk rivalu, što je odredilo celokupan tok prvog seta koji je Rafa lako rešio u svoju korist.

Tokom prvog seta dogodila se i jedna neobična situacija, pošto je Nadalu na jednom mestu pukla patika.

Oscilacije su češće kod Nadala u poslednje vreme, što se videlo i na početku drugog seta, kada je nekoliko puta u nizu pogrešio forhendom, pa je Simon poveo sa 2:0.

Imao je Francuz i 30:0 u narednom gemu, činilo se da će se meč ’zakuvati’, ali potom je Simon odservirao dve duple greške i Nadal je napravio brejk i vratio se odmah u set.

I u sledećem servis-gemu Simon je propustio 30:0, a Španac je poveo sa 5:2. Usledilo je kratkotrajno opuštanje, ali je Nadal poslednji gem dobio bez izgubljenog poena za kraj meča koji je trajao sat i 18 minuta.

Raonić se revanširao Dolgopolovu za poraz u prošlogodišnjem četvrtfinalu, a sada je lakom pobedom nad Robredom ponovio rezultat od prošle godine i ušao je među najboljih osam.

Miloš je u ranoj fazi prvog seta spasao brejk loptu, zatim je u šestom gemu napravio brejk i do kraja ga je sačuvao bez problema. U drugom setu bilo je još manje neizvesnosti – Raonić je u prvom gemu napravio brejk i do kraja završio meč za samo 64 minuta.

U pet dosadašnjih duela sa Nadalom Raonić je uzeo samo jedan set – bilo je to baš u njihovom poslednjem okršaju prošle sezone u Majamiju, kada je Španac slavio sa 4:6, 6:2, 6:4.

Mari je bio ubedljiv protiv Francuza Adrijana Manarina sa 6:3, 6:3 posle 90 minuta borbe.

S druge strane, Lopes je eliminisao petog favorita Keija Nišikorija iz Japana sa 6:4, 7:6(2).

Bolji iz duela Mari – Lopes će u polufinalu verovatno da igra sa Novakom Đokovićem, ukoliko Džon Izner, ili eventualno kasnije Tanasi Kokinakis i Tomić ne priprede iznenađenje.

Mari baš bez problema savladao Manarina, jer je Francuz napravio brejk u prvom setu, ali je Škot sa četiri uzastopna gema stigao do 1-0.

Na otvaranju drugog seta Mari je propustio četiri brejk šanse, ali je u petom gemu slomio rivala i stigao do 496. pobede u karijeri, čime se izjednačio sa Timom Henmanom na večnoj listi britanskih tenisera.

Mari je inače tokom dana pozdravio suspenziju od 15 godina koju je zbog dopinga dobio Amerikanac Vejn Odeznik.

S druge strane, Lopes je prvi put ove sezone savladao jednog tenisera iz Top 10 ATP, Japanca Nišikorija.

Do prvog četvrtfinala u Indijan Velsu stigao je najviše zahvaljujući dobroj odbrani, jer je spasao tri brejk lopte u prvom gemu, a potom u desetom oduzeo servis rivalu za prvi set.

U drugom su oba tenisera napravila po brejk, prvi je do prednosti stigao Španac, ali se Nišikori brzo vratio i izjednačio na 4:4, ali je Lopes imao više nerava u taj-brejku.

Lopes i Mari će imati u Kaliforniji deseti međusobni duel, a Španac do sada nijednom nije uspeo da savlada Britanca.

Komentari / 0

Ostavite komentar