ЛШ: Барса и Јуве комплетирали 1/4-финале!

Барселона и у другом мечу победила Манчестер сити, али је требало да забележи далеко убедљивију победу. Сјајни Аргентинац, Карлос Тевес, са два гола и асистенцијом одвео Јувентус у четвртфинале Лиге шампиона и натерао добар део Борусијиних навијача да раније напусти стадион.

Фудбал 19.03.2015 | 11:20
ЛШ: Барса и Јуве комплетирали 1/4-финале!

Иван Ракитић у 31. минуту и то је све што се голова тиче у реваншу осмине финала Лиге шампиона између Барселоне и Манчестер ситија. Укупно 3:1 за Каталонце.

А, требало је да буде много више у корист Барселоне. МНОГО!

Сигурно десетак идеалних прилика нису искористили. Тешко би их било набројати све. Џо Харт је чинио чуда међу стативама, а и оквир гола је у неколико наврата помогао "грађанима". Манчестер сити имао је велику шансу да из пенала изједначи у 77. минуту и учини утакмицу далеко узбудљивијом, али Серхио Агуеро није искористио пенал.

Тер Штеген је био одличан.

Јунак утакмице је свакако Харт. Захваљујући њему и нешто лошијој концентрацији фудбалера Барселоне у завршници, Манчестер сити није осрамоћен на Камп Ноу.

Деловало је да изабраници Луиса Енрикеа када год пожеле могу да стигну до казненог простора "грађана" и да створе прилику. Одбрана ситија није умела да пронађе решење за разиграног Лионела Месија, чије су лопте без проблема стизала до саиграча у шансама.

Уосталом Меси је и проиграо Ракитића за једини гол. Хрватски репрезентативац је сигурно примио лопту и лагани лобовао Харта. Спаса за Манчестер сити у 31. минуту није било.

Енглеска већ после прве елиминационе фазе пролећног дела Лиге шампиона остаје без иједног представника. После Челсија и Арсенала, такмичење је завршио шампиона Манчестер сити.

Са друге стране, Шпанија ће међу осам тимова имати чак три представника - Реал, Атлетико Мадрид и Барселону.

Борусија и Јувентус по четврти пут састали су се у Дортмуну и по четврти пут славили су гости!

Први пут ове сезоне Борусија је у Лиги шампиона изгубила на свом стадиону, али онда када је то значило и елиминацију из елитног такмичења.

Борусија Дортмунд – Јувентус 0:3 (0:1) у реванш утакмици осмине финала Лиге шампиона. У Торину је било 2:1 за домаћина, тако да ће се име италијанског клуба наћи у петак у подне међу куглицама на жребу парова четвртфинала.

Највеће заслуге за то има Карлос Тевез. Сјајни Аргентинац био је стрелац водећег поготка у првом мечу, а у Немачкој је послао прецизну "бомбу" ка Вајденфелеру већ у 3. минуту. После његовог другог поготка, у 80, добар део навијача је напустио трибине Вестфален стадиона.

У међувремену, Тевез је стигао и да асистира Алвару Морати, такође стрелцу у првом мечу. Било је то у 70. минуту, после чега је постало јасно да ће Јувентус у наредну рунду такмичења.

Играчи Борусије по ко зна који пут ове сезоне разочарали су своје навијаче. Читаво прво полувреме нису успели да запрете Буфону, а до краја утакмице тек два пута натерали су италијанског голмана да интервенише. Ни један од та два покушаја није био посебно опасан по гол.

Велике заслуге за бледу партију домаћих има сјајно уиграна одбрана Јувентуса. Тренер Масимилијано Алегри формирао је бедем од пет играча испред казненог простора, који је беспрекорно функционисао од почетка до краја утакмице, тако да се навијачима домаћих није остварила жеља да се понови резултат из финала елитног такмичења 1997. године, као што су прижељкивали својом кореографијом.

Меч у Дортмунду судили су српски арбитри, предвођени Милорадом Мажићем. Одлично су одрадили свој посао, осим у једној ситуацији када није свиран офсајд, па је Мората умало постигао гол за 2:0. Шпанац је, ипак, био прецизан који минут касније...

Жреб за четвртфинале је у петак (12 сати) у Нинону.

Коментари / 0

Оставите коментар