LŠ: Barsa i Juve kompletirali 1/4-finale!

Barselona i u drugom meču pobedila Mančester siti, ali je trebalo da zabeleži daleko ubedljiviju pobedu. Sjajni Argentinac, Karlos Teves, sa dva gola i asistencijom odveo Juventus u četvrtfinale Lige šampiona i naterao dobar deo Borusijinih navijača da ranije napusti stadion.

Fudbal 19.03.2015 | 11:20
LŠ: Barsa i Juve kompletirali 1/4-finale!

Ivan Rakitić u 31. minutu i to je sve što se golova tiče u revanšu osmine finala Lige šampiona između Barselone i Mančester sitija. Ukupno 3:1 za Katalonce.

A, trebalo je da bude mnogo više u korist Barselone. MNOGO!

Sigurno desetak idealnih prilika nisu iskoristili. Teško bi ih bilo nabrojati sve. Džo Hart je činio čuda među stativama, a i okvir gola je u nekoliko navrata pomogao "građanima". Mančester siti imao je veliku šansu da iz penala izjednači u 77. minutu i učini utakmicu daleko uzbudljivijom, ali Serhio Aguero nije iskoristio penal.

Ter Štegen je bio odličan.

Junak utakmice je svakako Hart. Zahvaljujući njemu i nešto lošijoj koncentraciji fudbalera Barselone u završnici, Mančester siti nije osramoćen na Kamp Nou.

Delovalo je da izabranici Luisa Enrikea kada god požele mogu da stignu do kaznenog prostora "građana" i da stvore priliku. Odbrana sitija nije umela da pronađe rešenje za razigranog Lionela Mesija, čije su lopte bez problema stizala do saigrača u šansama.

Uostalom Mesi je i proigrao Rakitića za jedini gol. Hrvatski reprezentativac je sigurno primio loptu i lagani lobovao Harta. Spasa za Mančester siti u 31. minutu nije bilo.

Engleska već posle prve eliminacione faze prolećnog dela Lige šampiona ostaje bez ijednog predstavnika. Posle Čelsija i Arsenala, takmičenje je završio šampiona Mančester siti.

Sa druge strane, Španija će među osam timova imati čak tri predstavnika - Real, Atletiko Madrid i Barselonu.

Borusija i Juventus po četvrti put sastali su se u Dortmunu i po četvrti put slavili su gosti!

Prvi put ove sezone Borusija je u Ligi šampiona izgubila na svom stadionu, ali onda kada je to značilo i eliminaciju iz elitnog takmičenja.

Borusija Dortmund – Juventus 0:3 (0:1) u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona. U Torinu je bilo 2:1 za domaćina, tako da će se ime italijanskog kluba naći u petak u podne među kuglicama na žrebu parova četvrtfinala.

Najveće zasluge za to ima Karlos Tevez. Sjajni Argentinac bio je strelac vodećeg pogotka u prvom meču, a u Nemačkoj je poslao preciznu "bombu" ka Vajdenfeleru već u 3. minutu. Posle njegovog drugog pogotka, u 80, dobar deo navijača je napustio tribine Vestfalen stadiona.

U međuvremenu, Tevez je stigao i da asistira Alvaru Morati, takođe strelcu u prvom meču. Bilo je to u 70. minutu, posle čega je postalo jasno da će Juventus u narednu rundu takmičenja.

Igrači Borusije po ko zna koji put ove sezone razočarali su svoje navijače. Čitavo prvo poluvreme nisu uspeli da zaprete Bufonu, a do kraja utakmice tek dva puta naterali su italijanskog golmana da interveniše. Ni jedan od ta dva pokušaja nije bio posebno opasan po gol.

Velike zasluge za bledu partiju domaćih ima sjajno uigrana odbrana Juventusa. Trener Masimilijano Alegri formirao je bedem od pet igrača ispred kaznenog prostora, koji je besprekorno funkcionisao od početka do kraja utakmice, tako da se navijačima domaćih nije ostvarila želja da se ponovi rezultat iz finala elitnog takmičenja 1997. godine, kao što su priželjkivali svojom koreografijom.

Meč u Dortmundu sudili su srpski arbitri, predvođeni Miloradom Mažićem. Odlično su odradili svoj posao, osim u jednoj situaciji kada nije sviran ofsajd, pa je Morata umalo postigao gol za 2:0. Španac je, ipak, bio precizan koji minut kasnije...

Žreb za četvrtfinale je u petak (12 sati) u Ninonu.

Komentari / 0

Ostavite komentar