Водитељ монтирао видео Јаниса Варуфакиса

Немачки ТВ водитељ Јан Бемерман је признао да је монтирао видео снимак на којем се види како грчки министар финансија Јанис Варуфакис показује средњи прст Немачкој, објавили су данас немачки медији.

Свијет 19.03.2015 | 14:45
Водитељ монтирао видео Јаниса Варуфакиса

Бемерман, водитељ сатиричке емисије "Нео Магазин Ројал" на телевизији ЗДФ, рекао је да од недеље чека да га неко пита да ли је монтирао лажни снимак, који је изазвао велику буру у јавности, али га нико то није питао, пренела је агенција АФП.

"Извините господине Варуфакис, то се неће поновити", рекао је немачки водитељ, пошто је објаснио како је његов продукцијски тим лажирао видео снимак.

На снимку, за који се испоставило да је монтажа, види се како Варуфакис на једном догађају у Загребу 2013. године, пре него што је постао грчки министар финансија, прича о проблемима са којима се суочава његова презадужена земља, а затим каже "покажите средњи прст Немачкој" и то и уради.

Грчка и Немачка, која је практично главни финансијер у Европској унији, нису у најбољим односима откад је у јануару у Грчкој на власт дошла ултра-левичарска странка Сириза, која је гласачима обећала да ће укинути оштре мере штедње.

Снимак је први пут приказан у недељу у ток-шоу емисији Гинтера Јауха на немачкој телевизији АРД, у којој је гост путем видео-линка из Атине био управо Варуфакис, који је одмах одлучно негирао да је снимак прави.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

20.03.2015 22:15

Ово се види из авиона да је монтажа

ОДГОВОРИТЕ
Name

@врс

21.03.2015 11:00

мада ово се види са мјесеца, али код цвијановицке се цује са марса