Voditelj montirao video Janisa Varufakisa

Nemački TV voditelj Jan Bemerman je priznao da je montirao video snimak na kojem se vidi kako grčki ministar finansija Janis Varufakis pokazuje srednji prst Nemačkoj, objavili su danas nemački mediji.

Svijet 19.03.2015 | 14:45
Voditelj montirao video Janisa Varufakisa

Bemerman, voditelj satiričke emisije "Neo Magazin Rojal" na televiziji ZDF, rekao je da od nedelje čeka da ga neko pita da li je montirao lažni snimak, koji je izazvao veliku buru u javnosti, ali ga niko to nije pitao, prenela je agencija AFP.

"Izvinite gospodine Varufakis, to se neće ponoviti", rekao je nemački voditelj, pošto je objasnio kako je njegov produkcijski tim lažirao video snimak.

Na snimku, za koji se ispostavilo da je montaža, vidi se kako Varufakis na jednom događaju u Zagrebu 2013. godine, pre nego što je postao grčki ministar finansija, priča o problemima sa kojima se suočava njegova prezadužena zemlja, a zatim kaže "pokažite srednji prst Nemačkoj" i to i uradi.

Grčka i Nemačka, koja je praktično glavni finansijer u Evropskoj uniji, nisu u najboljim odnosima otkad je u januaru u Grčkoj na vlast došla ultra-levičarska stranka Siriza, koja je glasačima obećala da će ukinuti oštre mere štednje.

Snimak je prvi put prikazan u nedelju u tok-šou emisiji Gintera Jauha na nemačkoj televiziji ARD, u kojoj je gost putem video-linka iz Atine bio upravo Varufakis, koji je odmah odlučno negirao da je snimak pravi.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

20.03.2015 23:15

Ovo se vidi iz aviona da je montaža

ODGOVORITE
Name

@vrs

21.03.2015 12:00

mada ovo se vidi sa mjeseca, ali kod cvijanovicke se cuje sa marsa