Пуцњава у Шведској

Најмање две особе су погинуле, а осам је рањено касно синоћ у пуцњави у једном ресторану у другом по величини шведском граду Гетеборгу, јавиле су агенције, позивајући се на полицију.

Свијет 19.03.2015 | 09:09
Пуцњава у Шведској

Пуцала су двојица мушкараца наоружана аутоматима, али полиција није објавила да ли има осумњичених, иако је неколико људи приведено ради испитивања.

Према првим инфромацијама, у питању су чланови криминалних група.

Асошијетед прес преноси изјаву портпаролке полиције Уле Брехм да се пуцњава догодила у предграђу Гетеборга, Бископгарден, у ком су се и раније разрачунавале различите групе.

Према њеним речима, нема никаквих назнака да би у питању могао бити тероризам, а још је рано да се нагађа шта би могао бити мотив насиља.

Један очевидац навео је за шведску телевизију СВТ да су двојица мушкараца ушла у ресторан и поцела да пуцају из аутомата.

АП подсећа да је 30. јануара један мушкарац рањен у пуцњави на тргу испред истог тог ресторана, а да се за сада не зна да ли су та два догађаја повезана.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гт јавља

19.03.2015 16:00

Убијен је Петар Петровиц, 20. Он је био тамо да купи храну за сједаљку и гледање фудбалског меца. Петар је требао у јесен за Лондон гдје је примљен на Универзитет да студира компјутерске науке.

ОДГОВОРИТЕ