Pucnjava u Švedskoj

Najmanje dve osobe su poginule, a osam je ranjeno kasno sinoć u pucnjavi u jednom restoranu u drugom po veličini švedskom gradu Geteborgu, javile su agencije, pozivajući se na policiju.

Svijet 19.03.2015 | 09:09
Pucnjava u Švedskoj

Pucala su dvojica muškaraca naoružana automatima, ali policija nije objavila da li ima osumnjičenih, iako je nekoliko ljudi privedeno radi ispitivanja.

Prema prvim infromacijama, u pitanju su članovi kriminalnih grupa.

Asošijeted pres prenosi izjavu portparolke policije Ule Brehm da se pucnjava dogodila u predgrađu Geteborga, Biskopgarden, u kom su se i ranije razračunavale različite grupe.

Prema njenim rečima, nema nikakvih naznaka da bi u pitanju mogao biti terorizam, a još je rano da se nagađa šta bi mogao biti motiv nasilja.

Jedan očevidac naveo je za švedsku televiziju SVT da su dvojica muškaraca ušla u restoran i pocela da pucaju iz automata.

AP podseća da je 30. januara jedan muškarac ranjen u pucnjavi na trgu ispred istog tog restorana, a da se za sada ne zna da li su ta dva događaja povezana.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gt javlja

19.03.2015 16:00

Ubijen je Petar Petrovic, 20. On je bio tamo da kupi hranu za sjedaljku i gledanje fudbalskog meca. Petar je trebao u jesen za London gdje je primljen na Univerzitet da studira kompjuterske nauke.

ODGOVORITE