Индијан Велс: Ђоковић савладао Џона Изнера

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале тениског турнира у Индијан Велсу после победе над домаћим такмичаром Џоном Изнером у два сета - 6:4, 7:6 (7:5).

Србија 19.03.2015 | 07:30
Индијан Велс: Ђоковић савладао Џона Изнера

Ђоковић и Изнер су до сада играли осам пута, а српски тенисер је овом победом забележио шести тријумф. Пре овог меча последњи пут су се састали прошле године управо у Индијан Велсу и тада је најбољи тенисер света славио са 2:1.

За пласман у полуфинале турнира Ђоковић ће играти са Бернардом Томићем који је у три сета савладао Танасија Кокинакиса.

У првом сету, који је трајао тачно пола сата, први рекет света до предности је дошао после брејка у седмом гему. Ђоковић је у овом делу игре био веома сигуран на свој сервис па је без проблема успео да материјализује стечену предност рутински приведе сет крају за 6:4.

У другом сету виђено је нешто више узбуђења али су оба тенисера успевала да освајају кључне поене на свој сервис. Новаку је у овом периоду игре опао проценат првог сервиса али је стрпљивом и паметном игром градио поен по пеон и одвео сет у тај брејк.

Српски тенисер показао се још једном као специјалиста за тај брејк у коме је славио са 7:5 и после сат и 33 минута игре изашао као победник из овог дуела.

(РТС)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

осло

19.03.2015 07:12

краљ

ОДГОВОРИТЕ