Indijan Vels: Đoković savladao Džona Iznera

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale teniskog turnira u Indijan Velsu posle pobede nad domaćim takmičarom Džonom Iznerom u dva seta - 6:4, 7:6 (7:5).

Srbija 19.03.2015 | 07:30
Indijan Vels: Đoković savladao Džona Iznera

Đoković i Izner su do sada igrali osam puta, a srpski teniser je ovom pobedom zabeležio šesti trijumf. Pre ovog meča poslednji put su se sastali prošle godine upravo u Indijan Velsu i tada je najbolji teniser sveta slavio sa 2:1.

Za plasman u polufinale turnira Đoković će igrati sa Bernardom Tomićem koji je u tri seta savladao Tanasija Kokinakisa.

U prvom setu, koji je trajao tačno pola sata, prvi reket sveta do prednosti je došao posle brejka u sedmom gemu. Đoković je u ovom delu igre bio veoma siguran na svoj servis pa je bez problema uspeo da materijalizuje stečenu prednost rutinski privede set kraju za 6:4.

U drugom setu viđeno je nešto više uzbuđenja ali su oba tenisera uspevala da osvajaju ključne poene na svoj servis. Novaku je u ovom periodu igre opao procenat prvog servisa ali je strpljivom i pametnom igrom gradio poen po peon i odveo set u taj brejk.

Srpski teniser pokazao se još jednom kao specijalista za taj brejk u kome je slavio sa 7:5 i posle sat i 33 minuta igre izašao kao pobednik iz ovog duela.

(RTS)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

oslo

19.03.2015 07:12

kralj

ODGOVORITE