Тијела грађевинара враћена из Русије

Авион из Москве са тијелима шест српских радника, погинулих почетком фебрура у пожару на градилишту у сибирском полуострву Јамал, слетио је вечерас на аеродром "Никола Тесла" у Београду.

Србија 18.03.2015 | 22:28
Тијела грађевинара враћена из Русије

Међу страдалима у пожару су српски радници - Бранислав /22/ и Мирослав Арсић /29/ са Земуна, Мирко Матијевић /21/ из Батајнице, Чедо Богуновић /55/ из Нове Пазове, Славиша Кадић /55/ из Лешка код Лепосавића и Драган Марјановић /49/.

Лет су дочекали представници компаније "Велестрој", која је и ангажовала авион, као и генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић, преносе београдски медији.

Након обавезне процедуре тијела ће бити допремена породицама настрадалих.

Пожар на градилишту на сибирском полуострву Јамал избио је у ноћи 8. фебруара, а изгорјеле су бараке, у којима су спавали радници из Србије, Русије, Киргистана и Бјелорусије.

У тренутку избијања ватре, на градилишту је било 200 радника из Србије, који су у Русију отишли преко фирме "Велестрој".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зидар

19.03.2015 11:13

Радник из Србије и РС, иако има радну дозволу, третира се као роб. Ради од јутра до ноци. Најцесце лоси услови зивота. И све би то издрзали, али на крају немогу да наплате зарадјени новац. Свјези примјер су радници који су радили за фирму ,,Новигород,, из Соција, вл Ненад Лукиц. Радници из РС су отисли преко посредника лопова Радојице Пејовица настањеног у Новом Саду. Десет мјесеци су радили и на крају једва се смилово да им плати карту да се врате куци.

ОДГОВОРИТЕ