Tijela građevinara vraćena iz Rusije

Avion iz Moskve sa tijelima šest srpskih radnika, poginulih početkom februra u požaru na gradilištu u sibirskom poluostrvu Jamal, sletio je večeras na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu.

Srbija 18.03.2015 | 22:28
Tijela građevinara vraćena iz Rusije

Među stradalima u požaru su srpski radnici - Branislav /22/ i Miroslav Arsić /29/ sa Zemuna, Mirko Matijević /21/ iz Batajnice, Čedo Bogunović /55/ iz Nove Pazove, Slaviša Kadić /55/ iz Leška kod Leposavića i Dragan Marjanović /49/.

Let su dočekali predstavnici kompanije "Velestroj", koja je i angažovala avion, kao i generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović, prenose beogradski mediji.

Nakon obavezne procedure tijela će biti dopremena porodicama nastradalih.

Požar na gradilištu na sibirskom poluostrvu Jamal izbio je u noći 8. februara, a izgorjele su barake, u kojima su spavali radnici iz Srbije, Rusije, Kirgistana i Bjelorusije.

U trenutku izbijanja vatre, na gradilištu je bilo 200 radnika iz Srbije, koji su u Rusiju otišli preko firme "Velestroj".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zidar

19.03.2015 11:13

Radnik iz Srbije i RS, iako ima radnu dozvolu, tretira se kao rob. Radi od jutra do noci. Najcesce losi uslovi zivota. I sve bi to izdrzali, ali na kraju nemogu da naplate zaradjeni novac. Svjezi primjer su radnici koji su radili za firmu ,,Novigorod,, iz Socija, vl Nenad Lukic. Radnici iz RS su otisli preko posrednika lopova Radojice Pejovica nastanjenog u Novom Sadu. Deset mjeseci su radili i na kraju jedva se smilovo da im plati kartu da se vrate kuci.

ODGOVORITE