Москва спремна да помогне Кијеву

Русија ће учинити све у својој моћи да помогне Украјини да превазиђе актуелну кризу и поново успостави нормалне билатералне односе што је прије могуће, изјавио је данас руски предсједник Владимир Путин.

Свијет 18.03.2015 | 21:14
Москва спремна да помогне Кијеву

"Са своје стране учинићемо све да помогнемо Украјини да превазиђе овај тешки период своје историје што је прије могуће и успостави нормалне билатералне односе", рекао је Путин на скупу поводом прве годишњице присаједињења Крима.

Он је на митингу у центру Москве, гдје је уприличен и концерт, истакао да је екстремни национализам веома опасан и штетан.

"Увјерен сам да ће украјински народ објективно и исправно оцијенити поступке оних који су земљу довели у садашње стање", рекао је Путин.

Он је нагласио да ће Русија превазићи све проблеме који су јој наметнути споља.

Више од сто хиљада људи изашло је у центру Москве на митинг у част припајања Крима, пренио је "Спутњик".

Према подацима Министрства унутрашњих послова, на митинзима широм Русије учествоваће 350.000 људи.

Вољом народа Крима, прошле године расписан је референдум о статусу полуострва. Око 90 одсто изашлих је гласало за повратак у састав Русије.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

недјо2

18.03.2015 20:19

Немојте нас висе и никог помагати убисмо се од пара и доброте ових велики земаља пустите да се мало патимо сами и у својој памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

19.03.2015 13:11

Човјек је паметнији од свих ових заједно. Украјинци одавно бјеже од мобилизације и свјесни су како ствари стоје. Схватили су да их шачица лопова држи у заблуди због својих интереса.

ОДГОВОРИТЕ