Moskva spremna da pomogne Kijevu

Rusija će učiniti sve u svojoj moći da pomogne Ukrajini da prevaziđe aktuelnu krizu i ponovo uspostavi normalne bilateralne odnose što je prije moguće, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Svijet 18.03.2015 | 21:14
Moskva spremna da pomogne Kijevu

"Sa svoje strane učinićemo sve da pomognemo Ukrajini da prevaziđe ovaj teški period svoje istorije što je prije moguće i uspostavi normalne bilateralne odnose", rekao je Putin na skupu povodom prve godišnjice prisajedinjenja Krima.

On je na mitingu u centru Moskve, gdje je upriličen i koncert, istakao da je ekstremni nacionalizam veoma opasan i štetan.

"Uvjeren sam da će ukrajinski narod objektivno i ispravno ocijeniti postupke onih koji su zemlju doveli u sadašnje stanje", rekao je Putin.

On je naglasio da će Rusija prevazići sve probleme koji su joj nametnuti spolja.

Više od sto hiljada ljudi izašlo je u centru Moskve na miting u čast pripajanja Krima, prenio je "Sputnjik".

Prema podacima Ministrstva unutrašnjih poslova, na mitinzima širom Rusije učestvovaće 350.000 ljudi.

Voljom naroda Krima, prošle godine raspisan je referendum o statusu poluostrva. Oko 90 odsto izašlih je glasalo za povratak u sastav Rusije.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

nedjo2

18.03.2015 20:19

Nemojte nas vise i nikog pomagati ubismo se od para i dobrote ovih veliki zemalja pustite da se malo patimo sami i u svojoj pameti.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

19.03.2015 13:11

Čovjek je pametniji od svih ovih zajedno. Ukrajinci odavno bježe od mobilizacije i svjesni su kako stvari stoje. Shvatili su da ih šačica lopova drži u zabludi zbog svojih interesa.

ODGOVORITE