Куп БиХ: Зрињски ''мостарски газда'', ''петарда'' Широког!

Иако је пред реванш остао без тренера, Зрињски је против градског ривала Вележа на његовом терену успио да избори пласман у полуфинале Купа Босне и Херцеговине. Меч прекинут у 90. минуту. "Петарда" Широког, "седам плус" на "Отоци".

Фудбал 18.03.2015 | 18:20
Куп БиХ: Зрињски ''мостарски газда'', ''петарда'' Широког!

Након одласка Мише Крстичевића, нови шеф струке "племића" Далибор Цвитановић први пут је у сриједу повео екипу на тешко гостовање у Врапчиће против "рођених", који су у првом сусрету "Под Бијелим бријегом" остварили повољан резултат (2:2).

Али у других 90 минута бољи је био гостујући тим и пред око 3.000 гледалаца осигурао пролаз у полуфинале.

У тврдој утакмици без много правих стопостотних прилика, гости су повели тек у судијској надокнади првог полувремена. Стријелац је био Перо Стојкић након што је прецизним ударцем по земљи искоса са лијеве стране погодио мрежу Вележа (0:1).

У наставку је тим Недима Јусуфбеговића покушавао да стигне до изједначења јер би га само један погодак због више постигнутих голова у гостима одвео међу четири екипе најмасовнијег такмичења, али Зрињски је успио да умртви игру и да се одбрани до посљедњег судијског звиждука.

А прије њега је поготком Стеве Николића у другом минуту надокнаде натјерао домаће навијаче Вележа да утрче на терен и прекину утакмицу!

Широки Бријег је већ послије утакмице у Угљевику (1:3) практично осигурао пласман у даље такмичење, али се с тим није задовољио тим Славена Мусе.

"Торпедовао" је Младост у првом полувремену реванша на "Пецари" (4:0), да би у другом дијелу мало "повукао ручну" чувајући екипу за наредне изазове. Ипак, није пропустио шансу да у наставку комплетира "петарду" (5:0).

Горан Закарић је начео Младост у другом, а већ у 10. минуту је мрежу екипе из Велике Обарске погодио млади, 20-годишњи центарфор домаћих Иван Бухач. На 3:0 повисио је Јосип Баришић у 33. минуту, а минут прије одласка на одмор домаћин је стигао и до четвртог поготка за који се постарао поново Бухач.

У судијској надокнади утакмице, Баришић је био стријелац свог другог, а петог гола за Широки Бријег за "овјеру" пласмана у полуфинале Купа БиХ.

Сјајна утакмица виђена је данас на сарајевској "Отоци" - седам постигнутих голова, мноштво преокрета и лијепих потеза, црвених картона, али су се на крају радовали домаћи фудбалери Олимпика у судару са Звијездом.

ТИм из Градачца је два пута водио, 0:1 и 1:2, "вукови" су успјели да преокрену на 3:2, Звијезда поново стигла до "егала" из једанаестерца и имала је играча више, да би у финишу ипак поклекла за коначних 4:3.

У 15. минуту Елдин Фачић затресао је мрежу тима са "Отоке", а експресно изједначење домаћим осам минута касније донио је Бразилац Переира.

Гости су у 29. минуту стигли до новог гола преко Томислава Пуљића. Фудбалери Олимпика још једном су узвратили и стигли до новог изједначења, а стријелац је био Далибор Панџа.

На "Отоци" се у 37. минуту догодио потпуни преокрет послије акције Јадранка Богичевића, који је одлично упослио Хуга, а овај рутински послао у мрежу екипе из Градачца за прво вођство "вукова".

Послије повратка са одмора, гости су били нешто агилнији, а кад је у 65. минуту други жути односно црвени картон зарадио Богичевић, а одмах Звијезда експресно изједначила преко Самира Исановића са бијеле тачке, чинило се да ће екипа из Градачца проћи даље.

Потом је због приговора црвени картон добио и тренер Сарајлија Мирза Варешановић и Олимпик је "већ био виђен" као елиминисани тим, али тако није мислио Бразилац Переира, који је по други пут довео домаћина до предности, а коју до краја нису испустили.

РЕВАНШ ЧЕТВРТФИНАЛА КУПА БИХ:

Олимпик - Звијезда Градачац 4:3 (3:2)
/Переира 23, 69, Панџа 32, Хуго 37 - Фачић 15, Пуљић 29, Исановић 66/

Вележ - Зрињски 0:2 (0:1)
/Стојкић 45+1, Николић 90+2/

Широки Бријег - Младост 5:0 (4:0)
/Закарић 2, Бухач 10, 44, Баришић 33, 90/

Борац - Сарајево (18:30)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

гогси

19.03.2015 08:55

Сјецате ли се утакмице купа УЕФА 1987 године ВЕЛЕЗ-БОРУССИА Д. 2:1

ОДГОВОРИТЕ