Kup BiH: Zrinjski ''mostarski gazda'', ''petarda'' Širokog!

Iako je pred revanš ostao bez trenera, Zrinjski je protiv gradskog rivala Veleža na njegovom terenu uspio da izbori plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Meč prekinut u 90. minutu. "Petarda" Širokog, "sedam plus" na "Otoci".

Fudbal 18.03.2015 | 18:20
Kup BiH: Zrinjski ''mostarski gazda'', ''petarda'' Širokog!

Nakon odlaska Miše Krstičevića, novi šef struke "plemića" Dalibor Cvitanović prvi put je u srijedu poveo ekipu na teško gostovanje u Vrapčiće protiv "rođenih", koji su u prvom susretu "Pod Bijelim brijegom" ostvarili povoljan rezultat (2:2).

Ali u drugih 90 minuta bolji je bio gostujući tim i pred oko 3.000 gledalaca osigurao prolaz u polufinale.

U tvrdoj utakmici bez mnogo pravih stopostotnih prilika, gosti su poveli tek u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Strijelac je bio Pero Stojkić nakon što je preciznim udarcem po zemlji iskosa sa lijeve strane pogodio mrežu Veleža (0:1).

U nastavku je tim Nedima Jusufbegovića pokušavao da stigne do izjednačenja jer bi ga samo jedan pogodak zbog više postignutih golova u gostima odveo među četiri ekipe najmasovnijeg takmičenja, ali Zrinjski je uspio da umrtvi igru i da se odbrani do posljednjeg sudijskog zvižduka.

A prije njega je pogotkom Steve Nikolića u drugom minutu nadoknade natjerao domaće navijače Veleža da utrče na teren i prekinu utakmicu!

Široki Brijeg je već poslije utakmice u Ugljeviku (1:3) praktično osigurao plasman u dalje takmičenje, ali se s tim nije zadovoljio tim Slavena Muse.

"Torpedovao" je Mladost u prvom poluvremenu revanša na "Pecari" (4:0), da bi u drugom dijelu malo "povukao ručnu" čuvajući ekipu za naredne izazove. Ipak, nije propustio šansu da u nastavku kompletira "petardu" (5:0).

Goran Zakarić je načeo Mladost u drugom, a već u 10. minutu je mrežu ekipe iz Velike Obarske pogodio mladi, 20-godišnji centarfor domaćih Ivan Buhač. Na 3:0 povisio je Josip Barišić u 33. minutu, a minut prije odlaska na odmor domaćin je stigao i do četvrtog pogotka za koji se postarao ponovo Buhač.

U sudijskoj nadoknadi utakmice, Barišić je bio strijelac svog drugog, a petog gola za Široki Brijeg za "ovjeru" plasmana u polufinale Kupa BiH.

Sjajna utakmica viđena je danas na sarajevskoj "Otoci" - sedam postignutih golova, mnoštvo preokreta i lijepih poteza, crvenih kartona, ali su se na kraju radovali domaći fudbaleri Olimpika u sudaru sa Zvijezdom.

TIm iz Gradačca je dva puta vodio, 0:1 i 1:2, "vukovi" su uspjeli da preokrenu na 3:2, Zvijezda ponovo stigla do "egala" iz jedanaesterca i imala je igrača više, da bi u finišu ipak poklekla za konačnih 4:3.

U 15. minutu Eldin Fačić zatresao je mrežu tima sa "Otoke", a ekspresno izjednačenje domaćim osam minuta kasnije donio je Brazilac Pereira.

Gosti su u 29. minutu stigli do novog gola preko Tomislava Puljića. Fudbaleri Olimpika još jednom su uzvratili i stigli do novog izjednačenja, a strijelac je bio Dalibor Pandža.

Na "Otoci" se u 37. minutu dogodio potpuni preokret poslije akcije Jadranka Bogičevića, koji je odlično uposlio Huga, a ovaj rutinski poslao u mrežu ekipe iz Gradačca za prvo vođstvo "vukova".

Poslije povratka sa odmora, gosti su bili nešto agilniji, a kad je u 65. minutu drugi žuti odnosno crveni karton zaradio Bogičević, a odmah Zvijezda ekspresno izjednačila preko Samira Isanovića sa bijele tačke, činilo se da će ekipa iz Gradačca proći dalje.

Potom je zbog prigovora crveni karton dobio i trener Sarajlija Mirza Varešanović i Olimpik je "već bio viđen" kao eliminisani tim, ali tako nije mislio Brazilac Pereira, koji je po drugi put doveo domaćina do prednosti, a koju do kraja nisu ispustili.

REVANŠ ČETVRTFINALA KUPA BIH:

Olimpik - Zvijezda Gradačac 4:3 (3:2)
/Pereira 23, 69, Pandža 32, Hugo 37 - Fačić 15, Puljić 29, Isanović 66/

Velež - Zrinjski 0:2 (0:1)
/Stojkić 45+1, Nikolić 90+2/

Široki Brijeg - Mladost 5:0 (4:0)
/Zakarić 2, Buhač 10, 44, Barišić 33, 90/

Borac - Sarajevo (18:30)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gogsi

19.03.2015 08:55

Sjecate li se utakmice kupa UEFA 1987 godine VELEZ-BORUSSIA D. 2:1

ODGOVORITE