Исламисти заплијенили муницију из БиХ?!

Док су власти у БиХ објавиле како ће у борби против војске Исламске државе (ИД) донирати редовним војним снагама Ирака 500 тона муниције, прије неколико дана на Тwиттер профилима злогласне војске ИД објављене су фотографије освојених складишта муниције које су, како пишу, освојили заједно с касарнама 26. бригаде ирачке војске на сјеверу Багдада.

Свијет 18.03.2015 | 17:32
Исламисти заплијенили муницију из БиХ?!

У том ратном плијену, хвале се припадници ИД, налази се велика количина муниције коју су ирачкој војсци донирале Србија, Хрватска и БиХ, пише Вечерњи лист.

ИД је, како преноси САФФ, лист исламске омладине у БиХ, објавио фотографије муниције, а испод фотографија муниције калибра 12,7 милиметара пише да је то муниција из БиХ. На фотографијама се види како пише "Метак кал. 12,7 x 108 мм са зрном..." што упућује да је муниција произведено у Коњицу.

На осталим фотографијама војници ИД у препознатљивим војним униформама и маскирним марамама на главама фотографишу се крај огромног реда лимених кутија у којима је ускладиштена муниција.

Споменимо како су власти у БиХ до сада више пута донирале из својих складишта муницију и оружје за војску ирачке владе као помоћ у одбрани против исламских терориста. Посљедња таква донација одобрена је на иницијативу Амбасаде САД-а у БиХ прије неколико дана и није познато да ли је она реализована.

Извор: Независне новине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Патриота

18.03.2015 18:40

Само ратујте..

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

18.03.2015 19:31

Цуј заплијенили па њима је и послано

ОДГОВОРИТЕ