Islamisti zaplijenili municiju iz BiH?!

Dok su vlasti u BiH objavile kako će u borbi protiv vojske Islamske države (ID) donirati redovnim vojnim snagama Iraka 500 tona municije, prije nekoliko dana na Twitter profilima zloglasne vojske ID objavljene su fotografije osvojenih skladišta municije koje su, kako pišu, osvojili zajedno s kasarnama 26. brigade iračke vojske na sjeveru Bagdada.

Svijet 18.03.2015 | 17:32
Islamisti zaplijenili municiju iz BiH?!

U tom ratnom plijenu, hvale se pripadnici ID, nalazi se velika količina municije koju su iračkoj vojsci donirale Srbija, Hrvatska i BiH, piše Večernji list.

ID je, kako prenosi SAFF, list islamske omladine u BiH, objavio fotografije municije, a ispod fotografija municije kalibra 12,7 milimetara piše da je to municija iz BiH. Na fotografijama se vidi kako piše "Metak kal. 12,7 x 108 mm sa zrnom..." što upućuje da je municija proizvedeno u Konjicu.

Na ostalim fotografijama vojnici ID u prepoznatljivim vojnim uniformama i maskirnim maramama na glavama fotografišu se kraj ogromnog reda limenih kutija u kojima je uskladištena municija.

Spomenimo kako su vlasti u BiH do sada više puta donirale iz svojih skladišta municiju i oružje za vojsku iračke vlade kao pomoć u odbrani protiv islamskih terorista. Posljednja takva donacija odobrena je na inicijativu Ambasade SAD-a u BiH prije nekoliko dana i nije poznato da li je ona realizovana.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Patriota

18.03.2015 18:40

Samo ratujte..

ODGOVORITE
Name

xx

18.03.2015 19:31

Cuj zaplijenili pa njima je i poslano

ODGOVORITE