Шта је њему нудила ФИБА, а он рекао НЕ?!

Скинута завеса и откривена тајна - ФИБА нудила Бертомеуу да води нову Евролигу, он категорички одговорио - НЕ! Ко ће ту остати кратких рукава? Ко ће профитирати? И коначно - ко ће победити? Чека нас врело лето, без сумње...

Кошарка 18.03.2015 | 23:20
Шта је њему нудила ФИБА, а он рекао НЕ?!

Пре готово 15 година Светска кошаркашка федерација изгубила је велики рат са Удружењем европских кошаркашких лига. Евролига у формату какав данас имамо прилику да гледамо као плитак поток прегазила је ФИБА Супролигу и тако узели примат у европској клупској кошарци. Међутим, ФИБА је недавно решила да поново крене у напад и на све могуће начине "растури" такмичење, које води Ђорди Бертомеу.

Али, то неће бити нимало лако, с обзиром да прича која траје већ деценију и по и те како одговара великанима, па је због тога ФИБА дошла на идеју која је требало да уроди плодом. Како је угледни шпански лист Мундо Депортиво недавно открио, ФИБА је пре само неколико месеци, у тренутку када је ковала планове за рушење постојеће Евролиге, понудила Бертомеуу да води такмичење које тек треба да настане, међутим први човек Евролиге имао је само један, категорички одговор - НЕ!

Контакти су били чести, преговори опсежни и замарајући, али договора није било. Али, изгледа да су се улоге замениле. Пошто је ФИБА недавно одлучила да се послужи нимало популарним чином „уцењивања“ европских Савеза и прво ударила на Јадранску лигу, коју планира да потпуно угаси и тако започне процес урушавања УЛЕБ-а, Бертомеу је недавно желео да обнови контакте са челницима Федерације и разговара о уређивању европских такмичења. Али са друге стране је, баш као и пре неколико месеци, стигао идентичан одговор – НЕ!

Бертомеу није одустао од приче да Евролигу задржи у истом формату и прикупља потписе како би сачувао своје „чедо“, али како ствари стоје, коначни исход нећемо добити ускоро, већ нови кошаркашки рат.

Ко ће ту остати кратких рукава? Ко ће профитирати? И коначно - ко ће победити?

Чека нас врело лето, без сумње...

Коментари / 0

Оставите коментар