Šta je njemu nudila FIBA, a on rekao NE?!

Skinuta zavesa i otkrivena tajna - FIBA nudila Bertomeuu da vodi novu Evroligu, on kategorički odgovorio - NE! Ko će tu ostati kratkih rukava? Ko će profitirati? I konačno - ko će pobediti? Čeka nas vrelo leto, bez sumnje...

Košarka 18.03.2015 | 23:20
Šta je njemu nudila FIBA, a on rekao NE?!

Pre gotovo 15 godina Svetska košarkaška federacija izgubila je veliki rat sa Udruženjem evropskih košarkaških liga. Evroliga u formatu kakav danas imamo priliku da gledamo kao plitak potok pregazila je FIBA Suproligu i tako uzeli primat u evropskoj klupskoj košarci. Međutim, FIBA je nedavno rešila da ponovo krene u napad i na sve moguće načine "rasturi" takmičenje, koje vodi Đordi Bertomeu.

Ali, to neće biti nimalo lako, s obzirom da priča koja traje već deceniju i po i te kako odgovara velikanima, pa je zbog toga FIBA došla na ideju koja je trebalo da urodi plodom. Kako je ugledni španski list Mundo Deportivo nedavno otkrio, FIBA je pre samo nekoliko meseci, u trenutku kada je kovala planove za rušenje postojeće Evrolige, ponudila Bertomeuu da vodi takmičenje koje tek treba da nastane, međutim prvi čovek Evrolige imao je samo jedan, kategorički odgovor - NE!

Kontakti su bili česti, pregovori opsežni i zamarajući, ali dogovora nije bilo. Ali, izgleda da su se uloge zamenile. Pošto je FIBA nedavno odlučila da se posluži nimalo popularnim činom „ucenjivanja“ evropskih Saveza i prvo udarila na Jadransku ligu, koju planira da potpuno ugasi i tako započne proces urušavanja ULEB-a, Bertomeu je nedavno želeo da obnovi kontakte sa čelnicima Federacije i razgovara o uređivanju evropskih takmičenja. Ali sa druge strane je, baš kao i pre nekoliko meseci, stigao identičan odgovor – NE!

Bertomeu nije odustao od priče da Evroligu zadrži u istom formatu i prikuplja potpise kako bi sačuvao svoje „čedo“, ali kako stvari stoje, konačni ishod nećemo dobiti uskoro, već novi košarkaški rat.

Ko će tu ostati kratkih rukava? Ko će profitirati? I konačno - ko će pobediti?

Čeka nas vrelo leto, bez sumnje...

Komentari / 0

Ostavite komentar