Челси к'о Звезда - кренуо са саопштењима!

Клуб са Стамфорд Бриџа сабрао досуђене и недосуђене једанестерце на својим утакмицама, па се обратио јавности у маниру српских клубова.

Фудбал 18.03.2015 | 22:20
Челси к'о Звезда - кренуо са саопштењима!

Челси подиже температуру на Острву.

Лидер Премијер лиге, кога би ове сезоне само чудо могло да спречи да освоји титулу, обратио се јавности оштрим саопштењем. На сајту клуба, изражена је збуњеност "плаваца" чињеницом да у Премијер лиги четири и по месеца није досуђен пенал у њихову корист.

Жозе Мурињо је претходних месеци отворио фронт са надлежним органима лиге, који су задужени за арбитражу. У том духу, написао је и оштро саопштење.
"После нашег недељног ремија са Саутемптоном, Жозе Мурињо упитан је на конференцији да ли ће до краја сезоне бити досуђен бар један једанаестерац у корист његовог тима. То се догодило након старта са леђа на Браниславу Ивановићу, што је био очигледан фаул за пенал".

"Наравно, досуђен је једанаестерац у нашу корист у последњој европској утакмици, коју смо одиграли против Пари Сен Жермена, када је Тијаго Силва очигледно играо руком у казненом простору. Судије у Лиги шампиона су очигледно виделе те пенале за нас, пошто су нам досудиле четири једанаестерца у групној фази", саопштено је.

Потом су на "Бриџу" прешли на суштину.

"У 28 кола Премијер лиге досуђена су само два пенала у нашу корист. Оба су начињена на играчу који је најчешће фаулиран у лиги - Едену Азару и оба су досуђена у лондонским дербијима, против Арсенала и Квинс Парка. Последњи од та два досуђен је пре четири и по месеца", поручују из Челсија, уз осврт на прошле сезоне:

"Историјски гледано, овосезонске цифре изгледају ненормално ниско. Када смо освојили дуплу круну, у сезони 2009/10, када смо били најбољи нападачки тим у земљи без премца, досуђено је 12 пенала у нашу корист. У казненим просторима фаулирани су Дидије Дрогба, Френк Лампард, Ешли Кол, Јури Жирков, Саломон Калу, Бранислав Ивановић и Николас Анелка. Следеће сезоне, када смо били други, досуђено је осам пенала за нас".

Још мало цифара...

"Чак и у сезони 2011/12, када смо били најлошије пласирани у ери актуелног руководства, у корист 'плаваца' досуђено је пет пенала. Када смо завршили на трећем месту, извели смо 11 једанаестераца, а прошле сезоне седам".
Па, онда још мало о овој сезони...

"Дакле, ове такмичарске године смо без икаквог питања апсолутни лидери и други најефикаснији тим. Не можемо бити названи никако другачије него као 'офанзивна екипа', која проводи много времена у пољу противника".

"Наша два најближа пратиоца - Манчестер сити и Арсенал - извела су по седам пенала. Највише у лиги. Сити је постигао само један гол више од Челсија, а Арсенал два мање. Последњи пут, два тима која су завршила сезону изнад нас - Сити и Ливерпул, извела су више пенала него било који тим испод нас".

А, онда закључак у мурињовском стилу:

"Наравно, могуће је да су тимови који су ове сезоне играли против лидера били посебно пажљиви у свом казненом простору. Са друге стране, имамо много сећања која доказују супротно".

Челси је потом јасно и конкретно рекао у којим утакмицама мисли да је оштећен. У питању су мечеви против Барнлија, на отварању сезоне, па недавни окршај са Ливерпулом, затим дуел против Јунајтеда на Олд Трафорду ("када су Џон Тери и Бранислав Ивановић истовремено бачени на земљу"), затим "бруталан старт на Сеску Фабрегасу против Саутемптона", као и утакмица против Тотенхема, четири дана након гостовања на Вајт Харт Лејну.
Уз саопштење, достављен је и списак броја досуђених пенала у корист Челсија по годинама:

2014/15 - 2
2013/14 - 7
2012/13 - 11
2011/12 - 5
2010/11 - 8
2009/10 - 12

Коментари / 0

Оставите коментар