Čelsi k'o Zvezda - krenuo sa saopštenjima!

Klub sa Stamford Bridža sabrao dosuđene i nedosuđene jedanesterce na svojim utakmicama, pa se obratio javnosti u maniru srpskih klubova.

Fudbal 18.03.2015 | 22:20
Čelsi k'o Zvezda - krenuo sa saopštenjima!

Čelsi podiže temperaturu na Ostrvu.

Lider Premijer lige, koga bi ove sezone samo čudo moglo da spreči da osvoji titulu, obratio se javnosti oštrim saopštenjem. Na sajtu kluba, izražena je zbunjenost "plavaca" činjenicom da u Premijer ligi četiri i po meseca nije dosuđen penal u njihovu korist.

Žoze Murinjo je prethodnih meseci otvorio front sa nadležnim organima lige, koji su zaduženi za arbitražu. U tom duhu, napisao je i oštro saopštenje.
"Posle našeg nedeljnog remija sa Sautemptonom, Žoze Murinjo upitan je na konferenciji da li će do kraja sezone biti dosuđen bar jedan jedanaesterac u korist njegovog tima. To se dogodilo nakon starta sa leđa na Branislavu Ivanoviću, što je bio očigledan faul za penal".

"Naravno, dosuđen je jedanaesterac u našu korist u poslednjoj evropskoj utakmici, koju smo odigrali protiv Pari Sen Žermena, kada je Tijago Silva očigledno igrao rukom u kaznenom prostoru. Sudije u Ligi šampiona su očigledno videle te penale za nas, pošto su nam dosudile četiri jedanaesterca u grupnoj fazi", saopšteno je.

Potom su na "Bridžu" prešli na suštinu.

"U 28 kola Premijer lige dosuđena su samo dva penala u našu korist. Oba su načinjena na igraču koji je najčešće fauliran u ligi - Edenu Azaru i oba su dosuđena u londonskim derbijima, protiv Arsenala i Kvins Parka. Poslednji od ta dva dosuđen je pre četiri i po meseca", poručuju iz Čelsija, uz osvrt na prošle sezone:

"Istorijski gledano, ovosezonske cifre izgledaju nenormalno nisko. Kada smo osvojili duplu krunu, u sezoni 2009/10, kada smo bili najbolji napadački tim u zemlji bez premca, dosuđeno je 12 penala u našu korist. U kaznenim prostorima faulirani su Didije Drogba, Frenk Lampard, Ešli Kol, Juri Žirkov, Salomon Kalu, Branislav Ivanović i Nikolas Anelka. Sledeće sezone, kada smo bili drugi, dosuđeno je osam penala za nas".

Još malo cifara...

"Čak i u sezoni 2011/12, kada smo bili najlošije plasirani u eri aktuelnog rukovodstva, u korist 'plavaca' dosuđeno je pet penala. Kada smo završili na trećem mestu, izveli smo 11 jedanaesteraca, a prošle sezone sedam".
Pa, onda još malo o ovoj sezoni...

"Dakle, ove takmičarske godine smo bez ikakvog pitanja apsolutni lideri i drugi najefikasniji tim. Ne možemo biti nazvani nikako drugačije nego kao 'ofanzivna ekipa', koja provodi mnogo vremena u polju protivnika".

"Naša dva najbliža pratioca - Mančester siti i Arsenal - izvela su po sedam penala. Najviše u ligi. Siti je postigao samo jedan gol više od Čelsija, a Arsenal dva manje. Poslednji put, dva tima koja su završila sezonu iznad nas - Siti i Liverpul, izvela su više penala nego bilo koji tim ispod nas".

A, onda zaključak u murinjovskom stilu:

"Naravno, moguće je da su timovi koji su ove sezone igrali protiv lidera bili posebno pažljivi u svom kaznenom prostoru. Sa druge strane, imamo mnogo sećanja koja dokazuju suprotno".

Čelsi je potom jasno i konkretno rekao u kojim utakmicama misli da je oštećen. U pitanju su mečevi protiv Barnlija, na otvaranju sezone, pa nedavni okršaj sa Liverpulom, zatim duel protiv Junajteda na Old Trafordu ("kada su Džon Teri i Branislav Ivanović istovremeno bačeni na zemlju"), zatim "brutalan start na Sesku Fabregasu protiv Sautemptona", kao i utakmica protiv Totenhema, četiri dana nakon gostovanja na Vajt Hart Lejnu.
Uz saopštenje, dostavljen je i spisak broja dosuđenih penala u korist Čelsija po godinama:

2014/15 - 2
2013/14 - 7
2012/13 - 11
2011/12 - 5
2010/11 - 8
2009/10 - 12

Komentari / 0

Ostavite komentar