Тунис: ИД преузела одговорност за напад

Џихадистичка група "Исламска држава" преузела је одговорност за напад на музеј у Тунису, гдје је, према посљедњим подацима Владе ове земље, убијено најмање седморо страних туриста и један Тунижанин, пренио је "Спутњик".

Свијет 18.03.2015 | 15:34
Тунис: ИД преузела одговорност за напад

Влада Туниса потврдила је да је у нападу у националном музеју, близини парламента, убијено најмање седам туриста, као и да нападачи држе као таоце један број лица унутар зграде музеја.

У извјештајима се наводи да су нападачи узели таоце. За сада нема званичних информација о броју или националности талаца, а локални радио пренио је да је ријеч о Европљанима.

Снаге безбједности опколиле су најмање двојицу милитанта у музеју "Бардо", веома популарном међу туристима, рекао је портпарол Министарства унутрашњих послова, преноси Ројтерс.

Званичник италијанског Министарства спољних послова рекао је у Риму да су два Италијана рањена у нападу, али није јасно да ли су они међу таоцима.

Још око 100 Италијана било је у том подручју и њих је безбједно евакуисала полиција Туниса.

Француски премијер Мануел Валс изјавио је да Француска стоји уз Владу Туниса поводом данашњег напада.

"Најоштрије осуђујемо овај терористички напад", изјавио је Валс послије састанка са предсједником Европске комисије Жан-Клод Јункером у Бриселу.

Коментари / 0

Оставите коментар