Tunis: ID preuzela odgovornost za napad

Džihadistička grupa "Islamska država" preuzela je odgovornost za napad na muzej u Tunisu, gdje je, prema posljednjim podacima Vlade ove zemlje, ubijeno najmanje sedmoro stranih turista i jedan Tunižanin, prenio je "Sputnjik".

Svijet 18.03.2015 | 15:34
Tunis: ID preuzela odgovornost za napad

Vlada Tunisa potvrdila je da je u napadu u nacionalnom muzeju, blizini parlamenta, ubijeno najmanje sedam turista, kao i da napadači drže kao taoce jedan broj lica unutar zgrade muzeja.

U izvještajima se navodi da su napadači uzeli taoce. Za sada nema zvaničnih informacija o broju ili nacionalnosti talaca, a lokalni radio prenio je da je riječ o Evropljanima.

Snage bezbjednosti opkolile su najmanje dvojicu militanta u muzeju "Bardo", veoma popularnom među turistima, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Rojters.

Zvaničnik italijanskog Ministarstva spoljnih poslova rekao je u Rimu da su dva Italijana ranjena u napadu, ali nije jasno da li su oni među taocima.

Još oko 100 Italijana bilo je u tom području i njih je bezbjedno evakuisala policija Tunisa.

Francuski premijer Manuel Vals izjavio je da Francuska stoji uz Vladu Tunisa povodom današnjeg napada.

"Najoštrije osuđujemo ovaj teroristički napad", izjavio je Vals poslije sastanka sa predsjednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom u Briselu.

Komentari / 0

Ostavite komentar