Радоњић: Барса је фаворит, али...

"Што да не пробамо да пред својим навијачима направимо изненађење?", поручио је тренер Звезде Дејан Радоњић уочи меча Евролиге против Каталонаца.

Кошарка 18.03.2015 | 22:00
Радоњић: Барса је фаворит, али...

Спектакл је најављен, још само да почне.

Београд ће у четвртак увече видети још један велики меч и још једног евролигашког "тешкаша" на паркету Комбанк арене. По свему судећи - испуњене до последњег места.

Кошаркаши Барселоне допутовали су у среду у Београд после подне и одмах се запутили у хотел. Увече ће тренирати, а у четвртак од 19.15 часова заиграће против Црвене звезде Телеком, у дуелу који је важан и једнима и другима.

Каталонци траже победу која би им и теоретски обезбедила пласман у четвртфинале, а Београђани би тријумфом задржали шансу да се такође нађу међу најбољих осам.

Наравно, "скалп" Блаугране жеља је свих клубова и није потребно истицати колики би значај за Звезду имала победа, чак и када се не посматра само кроз такмичарску важност.

"Барселона је и ове сезоне, као и пре сваке, један од кандидата за врх. Одиграли су квалитетно до сада, због изостанка неких играча изгубили су пар мечева у којима су, са њима у тиму, могли да славе. У добром су моменту, а у утакмицама против Макабија и Панатинаикоса стекли су услове да буду други и да стекну предност домаћег терена у борби за Фајнал-фор", рекао је тренер Звезде Дејан Радоњић.

Претходни дуел два тима, одигран у јануару у Барселони, завршен је без неизвесности. Каталонци су увели црвено-беле у 'ран анд гун' игру, у којој су једни од најбољих тимова Европе. Епилог - победа Барсе, био је јасан и пре завршнице тог меча.

"Направимо смо те вечери доста грешака и не смемо да опет уђемо у ритам против таквог тима, који за јако кратак период решава мечеве", упозорио је Радоњић и подвукао:

"Барселона је и пред овај наш меч стављена у позицију која јој припада, а то ће морати да докаже и на паркету. Што да не пробамо да пред својим навијачима не направимо изненађење? Мораћемо да покушамо да им нашим препознатљивим елементима парирамо".

Добре игре Звезде последњих недеља и узастопне евролигашке победе јасно су потврдиле да црвено-бели из седмице у седмицу подижу форму и квалитет игре. Радоњић сматра да би тај напредак био и раније уочљив, да није било повреда са повредама.

"То што смо подигли сада форму није било случајно. Мислим да су чак четири повреде у једном тренутку утицале да у једном моменту имамо велики број проблема. На пример, да није било повреде Јовића и Дангубића на почетку против Жалгириса мислим да би и исход тог меча вероватно био другачији, а можда би и период кризе био краћи", подсетио је тренер Звезде.

С обзром на то да ће карте, по свему судећи, већ у среду бити распродате, више нема дилеме да ће Звезда имати подршку двадесетак хиљада навијача.

"Имали смо и против Макабија сјајну атмосферу, пре две недеље. Сада, са пуном двораном, очекујем да енергија коју ћемо пружити буде адекватна и да све што ће пратити тај меч буде додатна мотивација за тим. Међутим, то може и за Барселону да буде додатни мотив, јер и Наваро више воли да игра пред 20.000 навијача него пред 50", подвукао је тренер црвено-белих.

"Барселона ма велики квалитет и ту нема ништа спорно. Састав може да трпи изостанак неколико играча без проблема. Ангажовали са Џексона, првака Европе, а он се бори за место у 12. То довољно говори о њима". То што смо подигли форму није било случајно. Да није било повреде Јовеића и Дангубиа на старту утакмице против Жалгисиа, можда бисмо и приод кризе ....

Коментари / 0

Оставите коментар