Radonjić: Barsa je favorit, ali...

"Što da ne probamo da pred svojim navijačima napravimo iznenađenje?", poručio je trener Zvezde Dejan Radonjić uoči meča Evrolige protiv Katalonaca.

Košarka 18.03.2015 | 22:00
Radonjić: Barsa je favorit, ali...

Spektakl je najavljen, još samo da počne.

Beograd će u četvrtak uveče videti još jedan veliki meč i još jednog evroligaškog "teškaša" na parketu Kombank arene. Po svemu sudeći - ispunjene do poslednjeg mesta.

Košarkaši Barselone doputovali su u sredu u Beograd posle podne i odmah se zaputili u hotel. Uveče će trenirati, a u četvrtak od 19.15 časova zaigraće protiv Crvene zvezde Telekom, u duelu koji je važan i jednima i drugima.

Katalonci traže pobedu koja bi im i teoretski obezbedila plasman u četvrtfinale, a Beograđani bi trijumfom zadržali šansu da se takođe nađu među najboljih osam.

Naravno, "skalp" Blaugrane želja je svih klubova i nije potrebno isticati koliki bi značaj za Zvezdu imala pobeda, čak i kada se ne posmatra samo kroz takmičarsku važnost.

"Barselona je i ove sezone, kao i pre svake, jedan od kandidata za vrh. Odigrali su kvalitetno do sada, zbog izostanka nekih igrača izgubili su par mečeva u kojima su, sa njima u timu, mogli da slave. U dobrom su momentu, a u utakmicama protiv Makabija i Panatinaikosa stekli su uslove da budu drugi i da steknu prednost domaćeg terena u borbi za Fajnal-for", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Prethodni duel dva tima, odigran u januaru u Barseloni, završen je bez neizvesnosti. Katalonci su uveli crveno-bele u 'ran and gun' igru, u kojoj su jedni od najboljih timova Evrope. Epilog - pobeda Barse, bio je jasan i pre završnice tog meča.

"Napravimo smo te večeri dosta grešaka i ne smemo da opet uđemo u ritam protiv takvog tima, koji za jako kratak period rešava mečeve", upozorio je Radonjić i podvukao:

"Barselona je i pred ovaj naš meč stavljena u poziciju koja joj pripada, a to će morati da dokaže i na parketu. Što da ne probamo da pred svojim navijačima ne napravimo iznenađenje? Moraćemo da pokušamo da im našim prepoznatljivim elementima pariramo".

Dobre igre Zvezde poslednjih nedelja i uzastopne evroligaške pobede jasno su potvrdile da crveno-beli iz sedmice u sedmicu podižu formu i kvalitet igre. Radonjić smatra da bi taj napredak bio i ranije uočljiv, da nije bilo povreda sa povredama.

"To što smo podigli sada formu nije bilo slučajno. Mislim da su čak četiri povrede u jednom trenutku uticale da u jednom momentu imamo veliki broj problema. Na primer, da nije bilo povrede Jovića i Dangubića na početku protiv Žalgirisa mislim da bi i ishod tog meča verovatno bio drugačiji, a možda bi i period krize bio kraći", podsetio je trener Zvezde.

S obzrom na to da će karte, po svemu sudeći, već u sredu biti rasprodate, više nema dileme da će Zvezda imati podršku dvadesetak hiljada navijača.

"Imali smo i protiv Makabija sjajnu atmosferu, pre dve nedelje. Sada, sa punom dvoranom, očekujem da energija koju ćemo pružiti bude adekvatna i da sve što će pratiti taj meč bude dodatna motivacija za tim. Međutim, to može i za Barselonu da bude dodatni motiv, jer i Navaro više voli da igra pred 20.000 navijača nego pred 50", podvukao je trener crveno-belih.

"Barselona ma veliki kvalitet i tu nema ništa sporno. Sastav može da trpi izostanak nekoliko igrača bez problema. Angažovali sa Džeksona, prvaka Evrope, a on se bori za mesto u 12. To dovoljno govori o njima". To što smo podigli formu nije bilo slučajno. Da nije bilo povrede Joveića i Dangubia na startu utakmice protiv Žalgisia, možda bismo i priod krize ....

Komentari / 0

Ostavite komentar