ИВ: Лијепу Машу избацила уплакана шампионка Пенета!

Марија Шарапова на изненађење многих елиминисана у осмини финала Индијан Велса.

Тенис 18.03.2015 | 15:00
ИВ: Лијепу Машу избацила уплакана шампионка Пенета!

Друга фавориткиња на турниру у Индијан Велсу завршила је учешће у осмини финала. Марију Шарапову елиминисала је Флавија Пенета, 16. играчица света, у три сета - 3:6, 6:3, 6:2.

Италијанка можда није међу играчицама из самог врха, али је у Индијан Велс дошла са намером да одбрани прошле године освојени трофеј, и како тренутно ствари стоје, на добром је путу да то учини.

Она је у дуелу осмине финала успела да надокнади сет заостатка и у наредна два у поптуности да надигра освајачицу пет гренд слем трофеја, а готово комплетан први сет је преплакала и играла! Зашто?! Ко то зна!

"Одлично сам почела меч, чак сам и у другом сету имала три брејк шансе у трећем гему, али је онда она преузела игру. Као да је удахнула мало свежег ваздуха после тих мојих пропуштених прилика. Почела је боље да сервира, погађала је неке линије и ушла је веома добар ритам. Била је боља и Искористила је све", објаснила је Шарапова разлоге пораза.

А Пенета, са друге стране, била је веома задовољна што је прескочила још једну тешку препреку на путу ка одбрани најдрагоценијег трофеја у каријери.

Оно чиме може сада да се похвали је податак да води у дуелима против бивше прве играчице света - играла је са Шараповом пет дуела у каријери и добила је три.

Италијанку, која је 15. носилац, у четвртфиналу очекује дуел са Немицом Сабином Лисицки.

Коментари / 0

Оставите коментар