IV: Lijepu Mašu izbacila uplakana šampionka Peneta!

Marija Šarapova na iznenađenje mnogih eliminisana u osmini finala Indijan Velsa.

Tenis 18.03.2015 | 15:00
IV: Lijepu Mašu izbacila uplakana šampionka Peneta!

Druga favoritkinja na turniru u Indijan Velsu završila je učešće u osmini finala. Mariju Šarapovu eliminisala je Flavija Peneta, 16. igračica sveta, u tri seta - 3:6, 6:3, 6:2.

Italijanka možda nije među igračicama iz samog vrha, ali je u Indijan Vels došla sa namerom da odbrani prošle godine osvojeni trofej, i kako trenutno stvari stoje, na dobrom je putu da to učini.

Ona je u duelu osmine finala uspela da nadoknadi set zaostatka i u naredna dva u poptunosti da nadigra osvajačicu pet grend slem trofeja, a gotovo kompletan prvi set je preplakala i igrala! Zašto?! Ko to zna!

"Odlično sam počela meč, čak sam i u drugom setu imala tri brejk šanse u trećem gemu, ali je onda ona preuzela igru. Kao da je udahnula malo svežeg vazduha posle tih mojih propuštenih prilika. Počela je bolje da servira, pogađala je neke linije i ušla je veoma dobar ritam. Bila je bolja i Iskoristila je sve", objasnila je Šarapova razloge poraza.

A Peneta, sa druge strane, bila je veoma zadovoljna što je preskočila još jednu tešku prepreku na putu ka odbrani najdragocenijeg trofeja u karijeri.

Ono čime može sada da se pohvali je podatak da vodi u duelima protiv bivše prve igračice sveta - igrala je sa Šarapovom pet duela u karijeri i dobila je tri.

Italijanku, koja je 15. nosilac, u četvrtfinalu očekuje duel sa Nemicom Sabinom Lisicki.

Komentari / 0

Ostavite komentar