ИВ: Јелена коначно права! У четвртфиналу је!

Јелена Јанковић избацила још једну звезду у успону и изборила пласман у четвртфинале Индијан Велса. 

Тенис 18.03.2015 | 14:20
ИВ: Јелена коначно права! У четвртфиналу је!

Мелинда Киз била је озбиљна препрека, Белинда Бенчић можда још тежи изазов, али Јелена Јанковић успела је да и из тог меча изађе као победница и обезбеди пласман у четвртфинале турнира мастерс серије у Индијан Велсу.

Славила је резултатом 2:1, по сетовима 6:3, 3:6, 6:3.

Јелена је, за разлику од меча са Американком када је јурила резултат, против талентоване Швајцаркиње водила са 1:0 у сетовима. Ипак, једна од најбољих младих играчица света вратила се у игру и унела неизвесност, али је српска тенисерка у одлучујућем сету одиграла на искуство.

Иако је губила (1:3), након што је Бенчић одмах направила брејк, "краљица драме" Јелена по ко зна који пут сјајно се снашла у таквој ситуацији. Не само да је надокнадила заостатак, него је у потпуности преокренула резултат. Јелена тада као да је замахнула чаробним штапићем, јер је наредних пет гемова решила у своју корист, а после 130 минута игре и дефинитивно обезбедила четвртфинале Индијан Велса.

Џеј Џеј се победом реванширала тренутно 37. играчици света за пораз у једином претходно одиграном мечу на УС опену прошле године.

"У Њујорку сам имала своје шансе. Имала сам и вођство у првом сету (5:3), али сам била уморна. Било је много топло и влажно, нисам могла то да поднесем и посустала сам физички", рекла је Јелена, која је и пре меча изјавила да тачно зна како да игра против Бенчић.

Дванаест година старија Јанковић похвалила је игру младе Швајцаркиње.

"Она је заиста добра играчица. Преузима контролу игре рано и погодила је много линија на мечу", додала је 18. фаворит за титулу.

Јеленина наредна противница биће 85. са WТА листе Украјинка Лесија Цуренко, која је изненадила шестог носиоца, Канађанку Ежени Бушард у осмини финала (6:7, 7:5, 6:4).

Цуренко, која има 24 године, и у главни жреб стигла је из квалификација, никада до сада није се састајала са Јанковићевом.

Украјинка је направила већ најбољи резултат у Индијан Велсу, јер је прошле године елиминисана у другом колу, док је Јелена 2010. освојила трофеј на том турниру.

Јелена је на турниру у Индијан Велсу "везала" три победе у низу, што је последњи пут успела на УС Опену прошле године. Тада је била боља у низу од Бојане Јовановски, Цветане Пиронкове и Јохане Ларсон, а онда ју је баш у четвртом колу елиминисала Белинда Бенчић. И пре и после тога жестоко се мучила са проблемима са леђима.

Коментари / 0

Оставите коментар